Samsung ще пусне мобилен телефон с гъвкав екран през 2017 г

Съдържание:

Samsung ще пусне мобилен телефон с гъвкав екран през 2017 г
Samsung ще пусне мобилен телефон с гъвкав екран през 2017 г
Anonim

Въпреки че вече предположихме, че тази година няма да видим гъвкави екрани, нещо може да се промени. Различна информация показва, че корейската фирма работи за представянето на иновативно устройство точно през 2017 г. Гъвкавите смартфони или смартфоните със сгъваем екран се стремят да станат в близко бъдеще.

Те бяха едно от големите отсъствия на последния Световен мобилен конгрес. Мнозина очакваха да видят известен ангажимент към гъвкавите екрани. И нямаше марка, която да реши да направи първата крачка. Изглежда Samsung ще бъде пионерът в внедряването на тази технология на международния пазар.

Samsung най-накрая ще заложи на гъвкави екрани

Това, което доскоро изглеждаше само вероятно, се оформя с течение на месеците. Според информация, публикувана от агенция ET News, технологичният гигант ще финализира детайлите на иновативен прототип И въпреки че множество концепции за смартфони циркулират в интернет, моделът е истинска тайна.

Когато мислим за смартфон със сгъваем екран, на ум ни идва телефон, който се сгъва наполовина. По този начин размерът на затворения или сгънат телефон може да бъде по-малък от този на сегашните смартфони. Или запазвайки размера на смартфон с 5-инчов екран, например, можем да имаме устройство с 10-инчов екран.

Има няколко опции и много възможности, които предлага тази нова технология. Но засега всичко е спекулация. Дори възникват съмнения дали това първо гъвкаво устройство ще има два независими екрана. Това е тялото на телефона, което се "сгъва", а не екраните. Нещо всичко друго, но не и ново.

Ще последват ли други производители Samsung?

В екосистемата на смартфоните всичко ново скоро се „копира“от останалите И се чудим дали други производители ще последват пътя на Samsung. Виждали сме концепции, които са се провалили в няколко случая. Ясен пример са модулните смартфони.

Предполагаемата идея на корейската фирма е да пусне модел като тест. Проучете пазара и вижте какво въздействие би имало включването на този тип технология в смартфон. Но не знаем колко успешна ще бъде тази инициатива. Бихте ли си купили "пробен" смартфон?. Тоест, знаейки, че ще има по-добър модел или по-завършен.

И друг проблем, който трябва да имате предвид, е цената. Ако моделите от най-висок клас на най-мощните фирми са близо до хиляда евро. Колко ще трябва да платим, за да имаме смартфон с гъвкав екран? Също така не знаем дали ще трябва да се откажем от някои функции на настоящите телефони, за да можем да използваме това технология.

Във всеки случай трябва да признаем смелостта на Samsung за този тип залог. Още повече като се има предвид, че 2016 година не беше запомняща се за тях. От години четем за липсата на иновации в новите устройства И това е вярно. Повече екран, повече капацитет, повече батерия, повече мегапиксели не са нещо ново. Сгъваемият екран е иновация и изглежда, че Samsung ще бъде първият, който ще го пусне на пазара.

Плюсовете и минусите на гъвкавите екрани

гъвкав екран
гъвкав екран

Изправени пред нещо ново, което още не сме виждали или опитвали, можем само да спекулираме. Но преди всичко не можем да правим нещо, което обичаме, сравнение. Това, което можем да направим, е да изброим кои биха били добрите и по-малко добрите неща, които тези нови смартфони могат да ни донесат

Професионалисти

  • Първото положително нещо, разбира се, е, че смартфон като този би бил истинска новост. Нещо, което досега не сме виждали, винаги привлича вниманието.
  • Спестяване на пространство. Ако сгънатият телефон заема по-малко от сегашните терминали, ще спечелим нещо в комфорта за транспортирането му. Смартфон с 5,5-инчов екран в джоба на панталона ни изглежда гигантски.
  • По-голям размер на екрана. Ако тези нови смартфони запазят текущия среден размер затворен, веднъж отворени ще говорим за огромен екран. Екран дори по-голям от някои таблети.

Против

  • Чупливост – Всички знаем какво се случва, ако смартфонът ни случайно падне на земята. При лош късмет попадението може да причини счупване на екрана с свързаните с това разходи. Какво би се случило, ако изпуснем телефон, чийто екран е причината да съществува? Само като си помисля за това вече наранява портфейла ми.
  • Цена – Както обсъдихме преди, цената може да бъде основна пречка за успеха на тази концепция за смартфон на пазара. Залагането на нови технологии винаги се оценява, но не на всяка цена.
  • Дебелината – Ако новите мобилни модели изглеждат все по-тънки. Колко дебел ще бъде сгъваемият смартфон? Ако това трябва да е два пъти по-дебело от което и да е от настоящите устройства, би било твърде „дебело“, нали?

В крайна сметка, докато не разберем крайния продукт, няма да можем да направим окончателни заключения. Следователно, без дата, на която представянето е официално направено, можем само да чакаме и да спекулираме. И разбира се, когато този смартфон стане реалност, по един или друг начин, ние ще бъдем тук, за да ви разкажем всичко за него.

Популярна тема