UMI Z преглед: Най-добрият евтин iPhone 7?

Съдържание:

UMI Z преглед: Най-добрият евтин iPhone 7?
UMI Z преглед: Най-добрият евтин iPhone 7?
Anonim

Надигахме новия UMI Z от много дни, но… дали е толкова мощен, колкото казват? Хареса ли ни толкова, колкото си мислехме? Искаме да разрешим всичките ви съмнения и е настъпил моментът да продължим с анализа на UMI Z Новият UMI Z може да се получи в предварителната му продажба само за 199 евро, вече предупредихме че щеше да се повиши, въпреки че може да се купи за 217 евро на GearBest, просто трябва да щракнете тук, не че цената се е повишила много. UMI ни изпрати този мобилен телефон, за да покаже, че са се променили и наистина са го направили.

Първо, преди да отидем твърде далеч, нека признаем, че бяхме впечатлени от UMI Z, това е страхотен телефон и дизайнът му е впечатляващ, ако го държим в ръка не мислим, че имаме китайски мобилен телефон в него и здравината, с която е изграден, ни изненадва приятно, страхотен смартфон е и няма за какво да завиждат на водещите марки в сектора. Малко или нищо не е останало от UMI, който стартира UMI Touch навремето (което вече анализирахме с добър поглед към бъдещето), сега UMI е синоним на качество и мощност

Преглед на UMI Z
Преглед на UMI Z

UMI Z анализ на испански

След като терминалът бъде напълно анализиран, ще продължим да го изпращаме на победителя в тегленето на UMI Z и ще изтеглим UMI Plus E, който анализирахме преди няколко дни. UMI Z е телефонът от най-висок клас от UMI и това се вижда веднага щом видите разопаковането на телефона, терминалът е различен от всичко виждано в UMI до момента и има неща, които привличат много внимание.

В нашия пакет, в допълнение към кутията с всички нейни аксесоари (зарядно устройство, шиш за премахване на тавата на SIM картата, USB Type-C кабел и инструкции на испански и други езици), имаше и капак, който ни позволява да отключим мобилния телефон веднага щом се отвори и дори да видим практичен часовник, капак Z, който показахме във Facebook преди няколко дни, класически пластмасов капак, който не покрива екран и протектор от закалено стъкло за смартфона, всичко това само за 199 евро и е невероятно. Кутията е метална и предпазва смартфона много добре, това е опаковка, която много ни хареса.

UMI Z Разопаковане
UMI Z Разопаковане

UMI Спецификации Z

За да дадем живот на UMI Z, ние се опитахме да предложим възможно най-добрия хардуер на най-ниската цена и всъщност ни се струва, че е един от най-успешните в китайския среден клас, все едно да имаш iPhone, но евтин, тъй като дизайнът му е много подобен, но мощността му не изостава. Очевидно, ако умирате за iOS, това не е вашият телефон, но ако харесвате Android и искате да се насладите на Nougat, UMI Z е чудесен избор.

  • Дисплей от 5,5 инча с FullHD резолюция, произведен от Sharp и с IPS технология.
  • Мощен MediaTek Процесор Helio X27 с 10 ядра на 2,7 GHz с графика Mali-T880 MP4 на 875 MHz. Конфигурацията му е най-мощната на китайската марка и оттогава показва, че когато го използваме, не ни е създал нито един проблем да играем игри като FIFA Mobile.
  • 4 GB RAM и 32 GB място за съхранение, можем да използваме microSD, за да разширим паметта с още 32 GB и да пожертваме един от слотовете за две SIM карти.
  • 13 MP задна камера със сензор Samsung и PDAF, отпред имаме друга 13 MP камера Samsung, впечатляваща е.
  • Вградена батерия от 3780 mAh, която му осигурява автономност за 2 дни при нормална употреба и повече от 1 ден при интензивна употреба.

Всичко това е опаковано във висококачествено алуминиево шаси, тежащо само 175 грама, много по-малко от UMI Plus E и също по-тънко от предишния. Хареса ни повече от UMI Plus E и, разбира се, 4 GB RAM са повече от платежоспособни днес за Android. Има USB Type-C и сензор за пръстови отпечатъци отпред като този на Xiaomi Mi5s, не е необходимо да се натиска, за да работи и бутонът не се движи, той е важен плюс и работи много добре.

UMI Design Z

Веднага щом го видите, се влюбвате в него, качеството, с което е направено е поразително, но много ни напомня на iPhone 7 на Apple. Не можем да го кажем по друг начин, все едно да имате iPhone 7, но много по-евтин и на всичкото отгоре има по-добри размери, тъй като големият му 5,5-инчов диагонал е интегриран в шаси много по-малък от iPhone 7 Plus, имаме същия екран, но в по-малък и по-малко тежък телефон.

Терминалът е изцяло изработен от стъкло отпред и със своето 2.5D покритие отстрани предлага страхотно качество и ергономичност След като започнахме да оценяваме страните и гърба, ние вече осъзнаваме, че сме изправени пред висококачествен алуминий, много хубав, който ни напомня на мобилните телефони на HTC за техните напречни антени, които изобщо не са досадни.

UMI Z отзад
UMI Z отзад

Терминалът изглежда наистина добре както отпред, така и отзад, а задната му камера изглежда има двойна леща, но не е, UMI създаде този ефект, за да вмъкне в това второ пространство много бърз и прецизен фокус това е Забележка при правене на снимки. Малко по-вдясно е светкавицата, която работи много добре през нощта, предлага впечатляваща светлина.

Ако погледнем отстрани, ще намерим бутоните за сила на звука и захранване от дясната страна, тавата за поставяне на SIM картата от лявата страна, отворът за свързване на слушалките отгоре и USB Type- C до високоговорителите в долната част на терминала, добре позната конфигурация, която харесвам, нищо за подчертаване в това отношение за добро или лошо, много е правилно. Екранът му не заслужава специално споменаване, но е перфектен, панел, произведен от Sharp, който изглежда страхотно благодарение на IPS технологията, той се откроява дори в сравнение с екрана UMI Plus E, тъй като предлага по-добър цвят и повече настройки на екрана. самия софтуер на телефона.

UMI Z-аудио
UMI Z-аудио

UMI Z камера: Добра или много добра?

Несъмнено камерата UMI Z е най-добрата камера на фирмата и истината е, че предлага много добри резултати благодарение на сензора на Samsung, който носи, но това е една от секциите, които ни харесаха най-малко в терминала. Камерата е наистина добра, но нейният софтуер се нуждае от някои настройки, за да стане перфектна.

Камерата на UMI Z записва в 4K и прави 13 MP снимки без да се поти, но с приложение за камера, различно от стандартното, можем да постигнем още по-добра производителност. Не знаем какво прави UMI със своите камери, но в тези последни терминали, които тествахме, забелязахме, че камерата е наистина добра и вярваме, че актуализацията на Nougat може да предложи интересен напредък в това отношение. Първата снимка е персонализирана с филтър на Photoshop, но това ни помага да видим, че сензорът е наистина добър, обработката, която можем да добавим a priori, може да създаде отлични резултати.

снимка
снимка
снимка
снимка
снимка
снимка
снимка
снимка
снимка
снимка
снимка
снимка

Динамичният обхват е по-висок от други UMI мобилни телефони и това прави резултатите по-добри. Камерата е особено добра при близък фокус снимки и нощни снимки. В този аспект UMI Z предлага много добро представяне.

Още нещо, което привлече вниманието ни за UMI Z, в допълнение към скоростта, с която прави снимки, е работата на HDR режима. Обикновено HDR режим в мобилни телефони от среден клас обикновено е бавен или не предлага добър резултат, но в случая на UMI Z е практически задължителен. Режимът HDR предлага много добри резултати в мрачна среда и го налага, както при Galaxy S7 например, който винаги има автоматично активиран HDR режим. Също така не забравяйте, че самото приложение за камера ви позволява да имате ръчни настройки и това е важно допълнение.

UMI Z зарядно устройство
UMI Z зарядно устройство

UMI Z производителност и автономност

Ако тестът на камерата обикновено е този, който ви интересува най-много, сега се обръщаме към най-критичния тест от всички, производителността и автономността на терминал, който много хора не познават и който без добър резултат в този раздел, може да не си струва. Това е може би най-добрата част от телефона, неговата производителност и автономност.

UMI Z има зверски хардуер, това показва, че включва най-мощния процесор на китайската фирма и също така се вижда от ефективността и мощността на терминала. Въпреки че има "само" 4 GB RAM, неговата производителност е по-добра от тази на UMI Plus E и предлага оптимални резултати при игра на всяка Android игра, независимо какво опитвате, няма забавяния или проблеми с производителността в този смартфон и това се оценява.

UMI-Z интерфейс
UMI-Z интерфейс

Софтуерът на UMI е класическият Android stock, но за разлика от други марки, UMI актуализира софтуера и го адаптира, така че неговите терминали да получат възможно най-добрата производителност. UMI Z ще бъде един от онези телефони, които ще получат Android 7 Nougat много скоро и това всъщност е плюс. Може да привлече вниманието ви, че производителят е alps, а не UMI, предполагаме, че ще бъде сътрудничество, но ако е служило за производството на най-добрия UMI в историята, всичко е добре дошло.

Софтуерът UMI предлага добри опции в Настройки и много интересни персонализации, които го правят добавена стойност, не само че е стандартен Android, но също така има повече опции от другите мобилните нямат. Позволява ни да избираме между използването на физически бутони или виртуални бутони, позволява ни да променяме цвета на екрана, позволява ни да спираме процеси във фонов режим, това е много завършен софтуер, който се оценява.

Батерията е много добра, нейните 3780 mAh предлагат много добра производителност, издържа 1 ден и половина без проблеми при натоварваща употреба поради добрата консумация на панела но ако не сме много взискателни, потребителите могат да стигнат до 2 или 3 дни, въпреки че третият ден е за хора, които обикновено използват терминала за по-малко от 1 час и половина на ден.

UMI Z бутони
UMI Z бутони

UMI Z Заключение: Все едно да имаш iPhone 7, но евтин?

Получихме много критики, когато се осмелихме да сравним UMI Z с Apple iPhone, но истината е, че по дизайн те са сходни и на хардуерно ниво, въпреки че има Android, той има най-новата версия на Android и това означава, че Android вече е по-стабилен от iOS Не, това не са глупости и се казва от експертни консултанти, които са посветени на анализа на двете операционни системи.

Не знам за вас, но ние харесахме този мобилен телефон и истината е, че ако харесвате дизайна и искате 5,5-инчов мобилен телефон, който не е много голям, това е идеалният за носене джоба си за цена близо до 200 евро, можете да го купите тук. Можете ли да поискате повече? Няма какво да подчертаем на отрицателно ниво и има всички предимства на пазара: USB Type-C, четец на пръстови отпечатъци, който не се натиска, FullHD екран (2K би било грешка поради по-малка автономност), метален дизайн с добро тегло, страхотна батерия, бързо зареждане… Какво мислите за мобилния телефон? Искаме да знаем дали сте го купили, видяхме, че много от вас са го получили и вие сте възхитени от него

Популярна тема