Причини, поради които Android Pay не е пуснат в Испания

Съдържание:

Причини, поради които Android Pay не е пуснат в Испания
Причини, поради които Android Pay не е пуснат в Испания
Anonim

Понякога смятаме, че компаниите, които пускат продуктите, са единствените виновни, че не ги пускат у нас. Такъв е случаят с Google, компания, която не пуска всичките си продукти с приоритет в Испания поради лошото функциониране на бюрокрацията в нея.

Сега, един от най-новите му продукти, които потребителите харесват толкова много, Android Pay, не пристига в Испания и не е по вина на Google Бъдете ясни, ако Android Pay го направи не пристигне в Испания, защото банките не искат да пристигне. Никой не може да отрече, че у нас има твърде много "интереси" Android Pay да не стане достъпен и това се дължи на алчността на големите банкови групи в страната.

android-pay-pay
android-pay-pay

Банките, основната отговорност Android Pay да не достигне до Испания

В Испания има само две платформи, които работят, в момента, по много ограничен начин. Единият е Apple Pay с интегрирането на банката Santander, платформа, която таксува потребителите с 0,15% от транзакциите, а другият е Samsung Pay с помощта на CaixaBank и на устройства на Samsung, по намален начин.

Samsung Pay, за разлика от Apple Pay, не начислява комисионна, но истината е, че има важни споразумения между Samsung и CaixaBank, както и между Apple и банката Santander, за да се предотврати лесното навлизане на Android Pay в Испания. На всичкото отгоре тези големи банкови групи управляват шоуто наистина добре и насърчават други инициативи, така че една различна платформа да успее в страната.

Bizum е конкуренцията на Android Pay

Най-лошото не е, че тези две големи банки сключват споразумения за милиони долари и не рекламират Android Pay, най-лошото е, че другите банкови групи заедно с тези две (което вече е любопитно) се обединиха, за да създайте Bizum.

Bizum е платформа, която в момента позволява плащания само между потребители, но е ясно предназначена да позволява плащания чрез NFC и да пречи на Android Pay да достигне до нашата страна Това е така, това е вероятно Android Pay никога няма да се окаже в Испания, тъй като Google не начислява комисионна и вероятно не желае да се асоциира, като плаща милиони с голяма банка. Ще се появи ли Android Pay? Вече изглежда все по-трудно за нас да го направим.

Популярна тема