Премахнете вируса Skinner на Android

Съдържание:

Премахнете вируса Skinner на Android
Премахнете вируса Skinner на Android
Anonim

Рядко се случва някой да се зарази с вирус или зловреден софтуер на Android, но все пак много хора го получават поради изтегляне на приложения, които не са напълно безопасни. Google Play подобри сигурността си през последните години, но все пак, подобно на App Store, далеч не е перфектен.

Преди няколко седмици приложение проникна в Google Play за известно време с вируса Skinner между тях и това доведе до заразяване на хиляди устройства. Приложението имаше около 10 000 изтегляния в Google Play, когато беше премахнато, така че трябва да има няколко хиляди потребители, засегнати от вируса. За щастие охранителната компания Check Point го е открила и Google го е оттеглила веднага щом е получила известието.

Вирус Skinner Android
Вирус Skinner Android

Какво прави вирусът Скинър?

Вирусът Skinner е един от най-модерните зловреден софтуер, наличен за Android. Скинър използва авангардни техники за заразяване на устройствата на жертвите без тяхно знание.

Skinner избягва антивирусната програма и всички видове капани много добре, системата дори не може да го открие. Зловреден софтуер е в Google Play от 2 месеца и въпреки че приложението, в което е бил, не е разкрито, се знае, че е било в категорията Игри.

Skinner е вирус, който показва реклами

Целта на Skinner е да показва реклами на вашето мобилно устройство, но използвайки толкова важни данни, колкото вашето местоположение и приложенията, които използвате Библиотеката на Skinner може да скрие присъствието си с методи двоично обфускация и системата не може да види, че е активирана на устройството.

Както всеки друг рекламен софтуер, това приложение показва надеждна реклама в зависимост от потребителя и това означава, че дори и да зарази няколко устройства, хората кликват върху рекламата, защото ако е свързано с техните интереси, за потребителя е много по-лесно да падне. В момента приложението е премахнато от Google Play, но ако сте заразени с този или друг вирус, трябва да знаете какво е решението.

Твърдо нулиране на Galaxy S7
Твърдо нулиране на Galaxy S7

За премахване на вируси на Android: Хард ресет

Освен ако не е много усъвършенстван вирус, който използва root достъп, който не виждаме често и рядко достига до системите ни, някои антивирусни програми могат да премахнат вируси на Android, но повечето ефективното решение е винаги едно и също, като се прибягва до твърдо нулиране.

Трябва да запазите цялата важна информация на друго устройство, като снимки, документи и др.и се уверете, че не е заразен. След като това е направено, ние продължаваме да влизаме в възстановяването на нашия телефон (всеки модел има различен достъп, така че не можем да дадем универсален метод) и избираме опцията Wipe cache и след това Wipe data / Factory reset. Трябва да го направите по този начин, а не чрез настройката за нулиране на системата, тъй като твърдото нулиране е много по-безопасно и по-ефективно от предишното

Популярна тема