Международната експанзия на Xiaomi ще бъде бавна, но сигурна

Съдържание:

Международната експанзия на Xiaomi ще бъде бавна, но сигурна
Международната експанзия на Xiaomi ще бъде бавна, но сигурна
Anonim

Когато повечето компании искат да се разширят на други пазари възможно най-скоро, Xiaomi прави точно обратното. За Xiaomi международната експанзия изглежда един от най-отдалечените приоритети в списъка със задачи.

Преди няколко месеца Xiaomi Видях как Уго Бара напусна позицията си на главен изпълнителен директор на компанията и беше заменен от Ману Джайн дни по-късно. Сега Lei Jun говори за това как компанията ще подходи към международните пазари според China Daily.

Ману Джайн е новият изпълнителен директор на Xiaomi
Ману Джайн е новият изпълнителен директор на Xiaomi

Защо Xiaomi е толкова бавен в международната си експанзия?

Лей Джун, с наистина верни думи, каза, че са необходими време и ресурси, за да се срещнеш с хора и да навлезеш на нови пазари. Когато някой иска да се адаптира към нов пазар, не е достатъчно да знаете езика, трябва да познавате културата на хората, новите закони, бизнес планове и по-важни данни Ускореното разрастване на компания причинява много проблеми да се генерират наведнъж.

Xiaomi се възползва от възможността да си припомни как протича експанзията му в Индия, където, като първият пазар извън родната си страна, успя да стане една от топ 5 марки само 5 години Индия е добър пример, който трябва да се екстраполира към други страни.

Xiaomi е еталон в Индия

Xiaomi пояснява, че ще започне разширяването си през съседните страни и след това ще отиде при западняците, те не искат да започнат къщата от покрива. Xiaomi също предлага властите да създадат задгранични офиси, където правни, културни и бизнес съвети трябва да бъдат лесно достъпни, за да помогнат на китайските производители да разберат тези нови пазари, преди да вземат решение да разширят бизнеса си там.

Leeco Le Pro 3
Leeco Le Pro 3

Въпреки факта, че Xiaomi стъпва внимателно и прави нещата много добре, не трябва да забравяме, че други компании се насочват към други пазари като луди в търсене на възстановяване, като Leeco, която реши да се разшири до Съединените щати и сега планове за продажба в Индия, за да възстанови дефицита Мислите ли, че плановете на Xiaomi са добри? Разбира се, неговите мениджъри са много ясни, че нещата трябва да се правят малко по малко, без да искат да покриват повече от това, което одеялото дава.

Популярна тема