WhatsApp се подготвя за интегриране на реклами

Съдържание:

WhatsApp се подготвя за интегриране на реклами
WhatsApp се подготвя за интегриране на реклами
Anonim

WhatsApp винаги е имал проблем с рентабилността на своето приложение. И това е, че от самото начало те са били подкрепяни от частни инвеститори Сега, в ръцете на Facebook и с нов главен изпълнителен директор, те имат много ясна стратегия: бъдете финансово независими.

Първоначално те таксуваха 0,89 евро на година ($0,99 по онова време, разбира се), за да използват приложението. Но само 3% от хората са дошли да го платят, останалите са използвали приложението за лице, без да платят нито стотинка. Но дори 100% от хората да плащат, с този метод никога няма да бъде постигната рентабилност, още по-малко генериране на печалба. И това е, че 0,89 евро не са дори 10% от това, което ни струва WhatsApp, за да използваме неговото приложение.

WhatsApp ще включва реклами, но не както си мислехме

Причини да използвате WhatsApp
Причини да използвате WhatsApp

Разбира се няма да виждаме реклама като банер, както имаме в други реклами (също във Facebook), а ненатрапчива реклама ще бъде въведени винаги. По принцип ще бъде нещо много подобно на ботовете, които са в Telegram, но за плащане и за компании.

По този начин хората ще получат информация, която смятат за подходяща, например за банковата си сметка, WhatsApp ще може да монетизира приложението, а самите компании ще имат достъп до ново средствоза комуникация с вашите клиенти или потенциални потребители.

Нещото вече не изглежда толкова грозно, колкото това, което чуваме там, със сигурност изглежда, че WhatsApp ще включва банери и реклами навсякъде. Не много по-малко ще бъде така, защото ако не е ясно, те ще трябва да се изправят пред масово бягство от потребители.

Можете да сте спокойни за частта, която ви докосва, защото освен факта, че ще имате услугата безплатно за много по-дълго време, вече знаете, че те няма да включват директна реклама, както виждаме в други приложения. Имайте предвид, че WhatsApp не иска да дразни своите потребители, но това, което иска, е да се възползва от него, за да бъде печеливш веднъж завинаги, така че те ще го направят по възможно най-малко натрапчивия начин, за да дразнят като възможно най-малко хора

Популярна тема