LG G6 срещу Google Pixel XL: Сравнение на камерата

Съдържание:

LG G6 срещу Google Pixel XL: Сравнение на камерата
LG G6 срещу Google Pixel XL: Сравнение на камерата
Anonim

На теория Google Pixel XL има най-добрата Android камера на пазара в очакване на новия Galaxy S8 да излезе на пазара. Сега LG не изостава много със своя LG G6 и може перфектно да се изправи срещу шампиона. Преди няколко дни тествахме LG G6, искате ли да видите нашето мнение? Ето го.

Какво се случва, когато измерите камерата на LG G6 спрямо камерата на Google Pixel XL? И двете опции са идеални, ако харесвате фотография, но трябва да сравните, за да се опитате да видите малките детайли. Може да се каже, че няма категоричен победител, въпреки факта, че Pixel XL обикновено се защитава още по-добре, но трябва да видите примери и да си вземете бележка, за да разберете добре ситуацията.

Камера LG G6
Камера LG G6

LG G6 срещу Pixel XL: Как са камерите им?

Поразително е, че те предлагат подобни резултати, въпреки че представят много различни конфигурации.

  • LG G6: Двоен 13 MP сензор за камера с 1,12 микрона пиксела, f/1,8 и оптична стабилизация на изображението.
  • Pixel XL: 12 MP сензор с 1,55 микрона пиксела и без стабилизатор на изображението, използва софтуерен стабилизатор за много силна обработка.

Въпреки всичко това, интерфейсът на камерата също се променя много. Pixel XL предлага проста и позната конфигурация в интерфейса си, докато новият LG G6 използва добре своя екран 18:9, за да предостави пълен контрол, превключване на визуализации и т.н. Имайте предвид, че на LG G6 няма специален HDR бутон и това е жалко.

И двата телефона се представят много добре, няма пропуски в техните приложения и камерите са надеждни. От друга страна LG G6 предлага широкоъгълна снимка, каквато Pixel XL няма и която ви позволява да мащабирате и правите много по-големи снимки, които Pixel XL не може да направи, нещо, което прави, с което LG G6 се отличава и много от конкуренцията си.

pixel-xl-google
pixel-xl-google

Качество на светлината на камерата, нека поговорим задълбочено

Когато има много светлина, малките сензори могат да се справят със снимките без проблем, но ние искаме да видим фини детайли, поразителни цветове и добър динамичен диапазон. Pixel XL благодарение на HDR + се откроява над LG G6 с малките си пиксели OIS помага, но не достига качеството на Pixel XL.

Въпреки всичко това, LG G6 е способен да прави по-ярки и малко по-наситени изображения с по-добър баланс на бялото. Pixel XL изобразява по-истински, по-топли изображения с повече стил на Apple При нормални размери няма да видите разлика, но когато снимките са уголемени, Pixel XL предлага по-фини детайли и по-остри ръбове. Имайте предвид, че HDR+ на Pixel все още се справя със сенките по-добре от всеки друг телефон.

снимка
снимка
снимка
снимка
снимка
снимка

Проблеми с качеството на камерата при слаба светлина за LG G6?

Ако вече сте се притеснявали за размера на пикселите при силна светлина, да не говорим за слаба светлина. Но не, LG G6 не страда толкова много при слаба светлина. Когато има силно странично осветление или частично осветление, LG G6 прави същите или по-добри снимки от Pixel XL.

Pixel XL има повече шум и тук можете да видите разликата между оптичния и електронния стабилизатор, където LG G6 се откроява на фона на шума на Pixel XL. Когато да, Pixel печели, при липса на светлина HDR + показваи прави снимката да изглежда там, където няма нищо. LG G6 вижда почти като вашите очи, но Pixel XL прави светлина от тъмното.

снимка
снимка
снимка
снимка

Накратко: И двата мобилни телефона много ли са добри?

А, забравих. Снимките на LG G6 са отляво, а снимките на Pixel XL са отдясно Благодаря на Android Central за страхотния преглед. Имахме възможност да тестваме двата мобилни телефона поотделно, но нямахме възможност да направим снимките на двата заедно.

Разглеждайки резултата, можем да разберем, че в тази статия има две впечатляващи камери. LG G6 пристига месеци по-късно в сравнение с Pixel XL, който трябва да разполага с превъзходна настройка на камерата. Все пак LG G6 успява да стигне по-далеч от Pixel XL в някои ситуации

И двете са добри опции, но Pixel XL все още се откроява дори месеци след пускането му на пазара

През деня LG G6 прави ярки, добре балансирани снимки с добри цветове, но Pixel XL прави по-реалистични снимки, които изглеждат по-матови, но са по-резки, когато се гледат в много голям размер. През нощта Pixel XL е на трона, когато няма светлина, но LG G6 също може да прави много добри снимки, особено ако липсата на светлина не е пълна.

HDR + се противопоставя на LG G6 в много от сцените, но LG G6 предлага подобно представяне като Pixel XL в много случаи. С други думи, освен че предлага много подобен резултат, LG G6 предлага по-добри ръчни контроли и широкоъгълна опция за игра, която любителите на фотографията ще оценят и която не е в Pixel XL. Сега зависи от вас да решите, но със сигурност можем да приемем, че и двата телефона имат впечатляващи камери, LG се справи много добре този път.

Популярна тема