Възстановяване на резервно копие на WhatsApp

Съдържание:

Възстановяване на резервно копие на WhatsApp
Възстановяване на резервно копие на WhatsApp
Anonim

WhatsApp първоначално не ни позволи да направим резервно копие на нашите съобщения. Мина много време от тази ситуация, за щастие. За щастие сега не само е възможно, но можем да го направим и чрез облака Няма да можем да продължим да използваме локалното архивиране, което е с нас от години, защото вече е елиминиран като метод за възстановяване.

По-конкретно това архивиране в облака работи чрез Google Drvie WhatsApp използва API за разработка на Google Drive и затова може да качва файлове, за да ги има готови, когато пожелаем. Просто трябва да настроим акаунта си в Google Drive, преди да изтрием данните от телефона или приложението, и ще имаме достъп до тях отново, стига акаунтът ни да е все още активен.

Как да възстановите резервно копие в облак

снимка
снимка

За да възстановим резервното копие, първо трябва да го запазим В нашия случай избираме локалното архивиране, защото е много по-лесно. Можем да го използваме както на нашето устройство, така и на всяко друго, така че, освен че е по-просто, е и по-полезно.

Стъпките за извършване на този процес са много прости:

  1. Влизаме в WhatsApp.
  2. Изберете Настройки.
  3. Щракнете върху Чатове.
  4. Да отидем в раздела за архивиране.
  5. Щракнете върху запазване.

Обикновено това се случва всеки ден в три през нощта, но трябва да го правим всеки път, когато искаме да форматираме или затворим сесията, в противен случай ще загубим всичко, което ни е изпратено или което сме изпратили по време на тези часа.

снимка
снимка

Както виждаме на изображението по-горе, след като инсталираме WhatsApp, където и да е, сякаш е компютър, можем да възстановим резервното копие само като щракнете върху бутона ВъзстановяванеТова е много просто и ако имаме сравнително добра интернет връзка, можем да го направим само за няколко минути. В най-лошия случай ще тежи 1 GB, което не е толкова много.

От друга страна, бихме могли също да пропуснем архивирането, но всичко, което направихме досега, би било безполезно. Искам да кажа, че не сме длъжни да използваме това копие, така че ако съжаляваме, пак можем да се оттеглим.

Популярна тема