Facebook Lite може да краде вашите данни

Съдържание:

Facebook Lite може да краде вашите данни
Facebook Lite може да краде вашите данни
Anonim

Обикновено приложенията, които са налични в Play Store, обикновено не съдържат вируси или зловреден софтуер като цяло. И това е, че те преминават през филтър, който въпреки че има много дупки (като цедка, да), е много полезен, тъй като много злонамерени приложения остават зад гърба си. Въпреки това има случаи на до 132 приложения, заразени едновременно от един и същ разработчик, така че не е много ефективно.

Може да се интересувате от: Play Store все още не е безопасен: открити са почти 150 приложения с вируси

Трябва ли да спрем да се доверяваме на Play Store? Разбира се, че не, защото това е най-добрият инструмент за получаване на приложения на Android. Ако този има дупки в сигурността, останалите алтернативни пазари имат много повече Това, което трябва да направим, е да приложим здравия разум и да изтеглим приложения от водещи разработчици или такива, които нямат лоша пинта.

Алтернативни магазини, мина за вируси

снимка
снимка

В случая на Facebook Lite, където беше открит вирус, който краде нашите данни, това е APK, който циркулира точно през алтернативните магазини за приложения Кодът беше променен да въведе мощен вирус. Той е основно за Китай, но може дори да е достигнал до Европа или Латинска Америка, тъй като се смята, че е прескачал между устройства от известно време.

По-конкретно, той краде данни от нашите телефони и сякаш това не е достатъчно, инсталира още зловреден софтуер. В този случай MalwareBytes, много важен антивирусен разработчик в световен мащаб, откри заплахата.

Как да разберем дали сме заразени

Първо, ако сте изтеглили Facebook Lite от Play Store, изключете дали сте заразени, тъй като този APK се разпространява в алтернативни магазини. Второ, ако не сте инсталирали приложението от февруари до тук, можете също да изключите, че сте един от засегнатите.

И накрая, ако не сте забелязали някакво странно поведение на мобилния си телефон, вероятно и вие не сте Ако бяхте, щяхте да виждате реклами в приложения, където не трябва ли, те биха забелязали спад в батерията или може дори постоянно да се рестартират или да виждат приложения в чекмеджето, които не сте инсталирали.

Популярна тема