Създателят на литиеви батерии създава нова, много по-добра батерия

Съдържание:

Създателят на литиеви батерии създава нова, много по-добра батерия
Създателят на литиеви батерии създава нова, много по-добра батерия
Anonim

Не, не е обичайно. John Goodenough, физикът, изобретил литиевите батерии, които всички използваме днес във всякакви устройства, създаде нов пробив в технологиите. Създаването на нова технология и нейното заместване на старата, която сте създали сами, би било голямо постижение и изглежда, че те са на прав път.

Той и неговият екип от Университета на Тексас създадоха нова твърда батерия, която може да издържи 3 пъти заряда на литиево-йонна батерия с подобен размер, с по-бързо и по-малко опасно зареждане. Истината е, че изглежда най-големият напредък в батериите през последните години след литиевите батерии.

мобилна батерия на път да избухне
мобилна батерия на път да избухне

Отново изобретяване на батериите на 94?

Да, Goodenough изглежда е постигнал ново поколение батерии за мобилни телефони, електрически автомобили и т.н. Освен това тези нови батерии са по-евтини, по-безопасни, имат по-добри скорости на зареждане и разреждане… Екипът му вярва, че решава всички проблеми, присъщи на днешните батерии (които по тяхно време те самите са създали).

Вместо използването на течни електролити в тези нови батерии се използва стъкло, а в анодите натрият е заменен с литий и това го прави много по-евтин и лесен за намиране. Стъклото е по-здраво и се надяваме, че тези нови батерии няма да избухнат в пламъци

Имаме нужда от нова технология за батерии, много по-надеждна

Реалността е, че те изглежда са намерили новия път напред за революция в батериите. Сега остава само да се види дали производството на този тип батерия е евтино и надеждно, нищо повече. В допълнение към това, тези нови батерии са способни да работят под 60 градуса по Целзий, те са истинско дело на инженерството.

Този нов дизайн на батерията вече е патентован чрез съответния орган и те преговарят за лицензионни споразумения с външни партньори, за да видят дали в краткосрочен план ще могат да прехвърлят тези батерии в електрически автомобили за съхраняване на енергия. Това означава, че в момента бизнесът е в автомобилите, не очаквайте да видите тези батерии първо в мобилния си телефон

Популярна тема