Как да бъдете бета тестер на приложение и да имате актуализации преди това

Съдържание:

Как да бъдете бета тестер на приложение и да имате актуализации преди това
Как да бъдете бета тестер на приложение и да имате актуализации преди това
Anonim

В Play Store можем да намерим всички тези приложения или почти всички, от които се нуждаем. Тези, които не са налични, са или защото използването им не е напълно законно, или поради някаква друга подобна причина. Едно от добрите неща, които Play Store има в сравнение с други магазини за приложения, като този на Apple например, е, че в него можем да изтеглим и двете приложения в бета версия или дори можем да пред -регистрирайте се в приложение, което все още не е пуснато (но чието стартиране е много близо).

Какво е това с бета приложенията? Бета приложения или актуализации са тези, които имат нови функции, но все още се тестватТези тестове са публични (има и други видове тестове, но в този случай те не са достъпни за обществеността, а за конкретни потребители, обикновено избрани директно от разработчиците).

От друга страна, можем също да се регистрираме предварително за приложения, които все още не са пуснати, но ще го направим много скоро. Ще знаете това много, защото например Super Mario Run, едно от приложенията, които предизвикаха най-много шум през последните месеци, може да бъде предварително регистрирано от пазара на Google. Няма да можем да го изтеглим, но ще бъдем първите, които ще получат известие, когато играта или приложението са налични.

Как да се присъедините към програмата за бета тестване на приложението

снимка
снимка

Имаме две опции за влизане в тестов режим: или го правим от Play Store, или го правим от уеб браузъра. От самия Play Store ще намерим бутон, който казва, че искам да участвам. Ако го натиснем, ще го въведем.

От друга страна, можем да влезем и от самия уеб браузър, просто като променим малко връзката на всяко приложение. Ако връзката към WhatsApp например е https://play.google.com/store/apps/details?id=com.whatsapp&hl=es, ще трябва да вземем идентификатора и да го добавим към https://play. google.com/apps/testing/, така че завършваме с https://play.google.com/apps/testing/com.whatsapp, което искаме.

Какво печелим от наличието на бета версия? Е, истината е, че преди години това наистина допринесе много, защото можехме да имаме нови функции преди всеки друг Сега по две причини това не е възможно: много хора участват в теста програма; и защото новите функции вече не идват чрез актуализации.

Разработчиците откриха нов начин за тестване на нови функции: те са били в приложенията за няколко версии, но са били деактивирани. Когато разработчикът го иска, той го активира дистанционно, така че вече не е необходимо да имате конкретна актуализация, за да имате най-новата. Това обаче е относително, защото ако имаме версията от преди два месеца, няма как да стигне до нас.

Популярна тема