Google Assistant: Как да го активирате и изисквания

Съдържание:

Google Assistant: Как да го активирате и изисквания
Google Assistant: Как да го активирате и изисквания
Anonim

Тази седмица, възползвайки се от факта, че беше MWC, научихме много неща. Сега знаем, че Google Assistant ще бъде достъпен за всички Android на пазара (без ексклузивността на Google Pixel) и също така знаем, че Google Assistant скоро ще говори испански, макар че може би близо до 2018 г.

Но… какво друго ни трябва, за да имаме Google Assistant на мобилно устройство? Как се инсталира? Истината е, че Google Assistant започна да пристига на всички телефони с Android, но това се прави на етапи. Гласовият асистент на Google е много по-умен от предишния и има малко или нищо за завиждане на Cortana или Siri. Сега, какви изисквания изисква Google Assistant, за да работи?

Активирайте Google Assistant
Активирайте Google Assistant

Как да инсталирате Google Assistant и кои телефони могат да го имат?

Google Assistant е новият асистент на Google, който използва гласово търсене, за да ни покаже нещо различно с по-естествени разговори от обикновено. Този нов асистент е способен да отговаря на много въпроси, да изпълнява команди и дори да ни разказва стихове или вицове, ако го зададем по правилния начин.

Проблемът е, че Google Assistant няма да достигне до целия свят, нито до всички устройства. Сега Google Assistant е универсален и ще може да достигне до много телефони, но трябва да бъдат изпълнени редица изисквания, за да можете да го имате. За да имате Google Assistant, трябва да отговаряте на изискванията за език, софтуер и хардуер:

  • Софтуер: Предлага се само на Android 6.0 Marshmallow или по-нова версия с най-новата версия на Google Play Services и актуализирано приложение Google.
  • Хардуер: Изисква повече от 1,5 GB RAM и разделителна способност на екрана поне 720p (HD).
  • Език: Предлага се само на английски и немски.

Това означава, че в допълнение към изискванията за хардуер и софтуер, за да използвате Google Assistant, е необходимо да промените езика на устройството. Сега Google казва, че ще добави испански и още езици през 2017 г., но изглежда, че промяната ще изчезне около 2018 г.

Стартирането на новия съветник е разсрочено и за няколко дни, дори ако отговаряте на изискванията, е вероятно съветникът да не пристигне. Вероятно ще опитате, но Асистентът няма да работи, защото стартирането е шахматно.

За активиране на Google Assistant (с актуализираното приложение Google, актуализирани услуги на Google и отговарящи на изискванията) просто натиснете и задръжте началния бутон на телефона и ще се появи готово с конфигурацията. Ако не се появи, това означава, че не отговаряте на някое от изискванията или че Google Assistant все още не е пристигнал за вас. Ако искате повече информация, можете да я намерите тук, на уебсайта на Google Assistant.

Популярна тема