LG G6: Тест и мнение

Съдържание:

LG G6: Тест и мнение
LG G6: Тест и мнение
Anonim

Въпреки че Samsung Galaxy S7 Edge беше отличен като най-добрият мобилен телефон на MWC 2017 (нещата в живота), ние вярваме, че новият LG G6 ще даде много за разговор Имахме възможността от дълго време и въпреки факта, че не можем да ви представим задълбочен преглед (надяваме се, че момчетата от LG скоро ще ни дадат такъв за анализ и тест за няколко дни), успяхме да си съставите добро мнение за него.

Новият LG, да не говорим за техническите подробности, в които обсъдихме пълните характеристики на новия LG G6, е страхотен мобилен телефон. Неговият дизайн, камера и някои други иновации привличат доста внимание на телефона и истината е, че ни хареса. След това искаме да поговорим малко за предимствата на терминала, защото е наистина впечатляващ.

LG G6 мултимедия
LG G6 мултимедия

Нов LG G6: Много новини, но този път добри

Миналата година LG представи нов LG G5, различен от конкуренцията, но с много нови функции, от които никой не се интересуваше. Новини, които далеч не са полезни, се превърнаха в бич за LG.

Тази година чакаме да видим каква е реалната автономност на устройството, как се държи след няколко месеца ползване и т.н. LG е направила нещо различно, създала е продукт, предназначен за крайния потребител и не е предназначен да изглежда като "влиятелна" марка, каквато LG не е. Сред неговите добри трикове има много за подчертаване:

Дизайнът на LG G6, с устойчивост на вода и удар

LG създаде мобилен телефон с мощен метален дизайн и 5,7-инчов екран с размерите на 5,2-инчов мобилен телефон (или поне така казват). Не е съвсем вярно, но това, което наложих върху моя Galaxy S7 и този LG G6, беше малко по-тясно и по-малко от 1 сантиметър по-високо.

Новият LG G6, въпреки големия си екран, е устройство, което е наистина удобно за използване и не е никак голямо (ако го сравним с iPhone 7 Plus, Apple са същият вик). На всичкото отгоре LG не са закръглили достатъчно ъглите, за да може устройството да абсорбира добре ударите. LG казва, че LG G6 има голяма устойчивост на удари и истината е, че изглежда много устойчив. Той е сертифициран по MIL-STD -810G.

LG G6 отзад
LG G6 отзад

Също така няма да забравим, че телефонът държи наистина добре и има водоустойчивост, така че можете да го потопите без проблем (въпреки че тази водоустойчивост знаете как върви). Тези, които обичат Samsung, ще видят в този LG G6 добра алтернатива за разлика от други години, в които LG G не беше оптимален за никого.

Големият екран, по-добро съотношение на страните и HDR качество

Lg не е монтирал екран с различно съотношение по прищявка, изобщо. Истината е, че LG са помислили за мултимедийно съдържание и са създали 18:9 екран, който е много по-близък до диагонала, използван в киното 21:9, отколкото класическия 16 екран:9.

екран със съотношение 2:1 ни кара да виждаме много по-фини черни линии на екрана, когато гледаме видео или филми. Това означава по-голяма зрителна площ за всички. В допълнение към добрата пропорция и заемането на почти цялата предна част, LG също се възползва от възможността да интегрира HDR технология, която прави екрана да изглежда ефектно.

LG G6 интерфейс тъмен
LG G6 интерфейс тъмен

HDR съдържание има малко (освен примерните видеоклипове), но е вярно, че интерфейсът изглежда наистина добре и екранът има страхотно качество на изображението. Надяваме се да разберем колко наистина харчи толкова голям панел и дали батерията му наистина е достатъчна, за да му осигури голяма автономност, проблем, за който не сме толкова сигурни, докато не можем да използваме такъв всеки ден. Той дори има тъмен интерфейс и не го харесваме, със сигурност помага за спестяване на живота на батерията.

Звук, подписан от Dolby Vision, много мощен

Досега марките се интересуваха много малко от това да осигурят на своите терминали добър звук Много мобилни телефони наистина се чуват малко и в този аспект ZTE може да се похвали, че неговият ZTE Axon 7 има най-доброто звук на пазара, но LG G6 не изостава тази година със своя високоговорител, подписан от Dolby.

Хостесите (тя е много мила и без съмнение една от най-добрите на панаира) казват, че има филмов звук. Те също казват същото, когато говорят за Galaxy Tab S3 в Samsung, но това, което можем да потвърдим, е, че далеч не е филм, той е луксозен. Звукът на LG G6 е много добър с високо качество, но бихме искали да изпробваме нашите собствени файлове, успяхме да тестваме само няколко видеоклипа на Amazon Prime Video с добро качество. Сега тази компания, заедно с Netflix, може да се съсредоточи върху пускането на съдържание в тази пропорция за мобилни телефони като тези.

Камерата е на ниво

И накрая бихме искали да говорим за камерата, двойна камера, която повече или по-малко повтаря това, което сме виждали през други години. Разбира се, LG подобри някои неща и добави някои новости като правете снимки и ги виждайте на екрана, докато правим екранни снимки и други подобни. Това са новости и детайли, които са наистина добри, но качеството на камерата само по себе си не е, че ще вярваме, че е най-доброто на пазара.

Това ще бъде още една камера, една от най-добрите на пазара, но няма да е най-добрата камера на пазара, въпреки че лесно ще се промъкне в топ 10. Трябва да знаете, че камерата е наистина добра и конкурентна, но не е най-добрата и ни се иска да е така.

Камера LG G6
Камера LG G6

Какво харесваме или се съмняваме в LG G6?

Не че има нещо, което ни е „неудовлетворило“в LG G6, но има неща, които пораждат сериозни съмнения относно терминала и че няма да можем да анализираме правилно, докато не подготвим прегледа на телефона.

  • Цената – Все още не е филтрирана, но ако е 800 евро изглежда прекалено. Ясно е, че всеки път мобилните са по-добри, но това е нормално. Бихте ли готови да платите 1000 евро за следващия си телефон?
  • Батерията – Не че 3200 батерия е малка, но за телефон с 5,7-инчов 2K екран и процесор, който не е новият Qualcomm Snapdragon 835 (много повече по-ефективен от 821) може да е твърде много. Смятаме, че автономността на LG G6, в зависимост от начина на използване, може да е недостатъчна, но ще трябва да я оценим в реален тест.
  • Четецът на пръстови отпечатъци – Отзад работи много добре, но много не го харесват, тази година дори Samsung направи същото и не смятаме, че е адекватно изобщо, когато държите телефона на масата, не можете да го отключите, без да го преместите.

Както и да е, ако цената на LG G6 падне бързо, това ще бъде добър терминал, но имайте предвид, че веднага щом Samsung пусне Galaxy S8 и Galaxy S8 + целият свят ще забрави за LG G6. Надяваме се, че няма, но със сигурност ще се случи, ако цените са подобни.

Популярна тема