ZTE Gigabit Phone: Първият 5G мобилен телефон, който не можете да купите

Съдържание:

ZTE Gigabit Phone: Първият 5G мобилен телефон, който не можете да купите
ZTE Gigabit Phone: Първият 5G мобилен телефон, който не можете да купите
Anonim

ZTE направи присъствие на Mobile World Congress 17 с прототип: ZTE Gigabit Phone, който ще бъде първият телефон с вграден 5G За наша изненада, той не е показал нито едно изображение на устройството, така че може да завърши като дим. И това е, че на първо място да го представиш като първия телефон с 5G означава да започнеш да заблуждаваш, защото той дори не е такъв.

Да, той е първият, който се „представя” на конгрес пред милиони хора, но не просто първият, както казваме. И това е така, защото производителите, които съставляват групата, която разработва тази нова технология вече са разработили, разбира се, няколко прототипа, но те не са били представени на общественосттаАко не, как би могла да се докаже светкавичната скорост, която обещават?

Ще пристигне по-късно тази година със Snapdragon 835, същият, който се очаква да носи американският Samsung Galaxy 8. Дори LG G6, един от великите за тази година, няма да монтира този процесор.

5G няма да работи до 2020 г

Huawei 5G
Huawei 5G

ZTE обещава скорости между 600 и 1000 Mbps, далеч от 300 Mbps, които имаме днес в много градове. Въпреки че не използваме 5G, разбира се, антената, която този смартфон ще включва, ще ни бъде от голяма полза: ще можем да постигнем връзки с по-голяма скорост и по-голяма стабилност.

Новият стандарт за телефония се очаква да бъде пуснат в световен мащаб през 2020 г., така че все още има дълъг път. Някои компании вече се подготвят за пристигането му, дори го тестват в някои градове и ако се замислим, не остава толкова много. AT&T (една от големите телефонни компании в Съединените щати), например, вече прекрати 2G.

От друга страна, други компании, като Verizon, планират да умрат до края на 2019 г. Пускането на 2G ленти е от съществено значение за прилагането на 5G, наред с други неща. В Испания това все още е невъзможно, тъй като много селски райони все още използват 2G за комуникация, така че е немислимо да се отървем от 2G, въпреки че това е технология от преди 27 години.

Цена на гигабитов телефон ZTE

Истината е, че останалите спецификации са мистерия. Цената също, защото китайците, както и не са показали никакво изображение, нито са разкрили друга информация за телефона Както очаквахме, телефонът ще пристигне през тази година, въпреки че дори не знаем тримесечието, в което ще бъде пуснат.

Ще трябва да изчакаме, за да видим дали ZTE ще разсее съмненията ни или, напротив, ще ни остави заинтригувани, докато решат да пуснат телефона. MWC все още предстои и е възможно да изяснят нещо за бъдещия терминал.

Популярна тема