Индийски основател на 3 евро Mobile е арестуван за измама

Съдържание:

Индийски основател на 3 евро Mobile е арестуван за измама
Индийски основател на 3 евро Mobile е арестуван за измама
Anonim

Когато за първи път говорихме за Freedom 251, мобилният телефон за 3 евро, всичко беше твърде красиво, за да е истина, но истината е, че в крайна сметка не всичко има мина толкова добре, както хората очакваха.

Миналата година нов смартфон, наречен Freedom 251, беше пуснат в Индия и цената му беше 4 долара, около 3 евро за промяна Истината е, че въпреки че не е мобилен с много мощни функции, ниската му цена го направи привлекателен залог за всеки, особено за хора, които нямат много пари. Сега Мохит Гоел, президентът на компанията, е арестуван, защото е обвинен в измама.

къде да купя свобода 251
къде да купя свобода 251

Freedom 251 винаги е бил противоречив

Лицето, отговарящо за компанията, е арестувано в резултат на неудовлетворена поръчка. Дистрибутор на компанията е направил поръчка от 3 милиона индийски рупии (около 45 000 долара) и е получил само малък брой устройства.

Най-лошото в това е, че много от получените телефони, около половината от тези, които бях поръчал, бяха дефектни и когато търговецът се оплака от липсата на телефони и проблемите с тях, Goel и друг изпълнителен директор заплашиха да убият него и семейството му

Freedom 251 беше обявен за продажба през юни 2016 г., но истината е, че въпреки цената му в рупии, той се продава под производствената си цена. Хората вярват, че тази компания разчита на схемата на Понци, за да се опита да направи пари, измамна практика за повторно използване на парите на инвеститорите, за да им плаща лихва. Разбира се, мобилният телефон съществува.

Сега Goel е задържан за разпит и случаят се разследва. Истината е, че мобилният телефон Freedom 251 никога не ни е изглеждал много добре, след като видяхме всички проблеми, които донесе на пазара, но истината е, че той все още представлява голям интерес за много хора. Днес не се предлага на пазара извън Индия

Популярна тема