Надградете от CyanogenMod до LineageOS, без да губите нищо

Съдържание:

Надградете от CyanogenMod до LineageOS, без да губите нищо
Надградете от CyanogenMod до LineageOS, без да губите нищо
Anonim

Един от въпросите, които много потребители си задават през последните дни, е " мога ли да надстроя от CyanogenMod до LineageOS, без да загубя нищо?". Ясно е, че мечтата на всеки е да актуализира и опита нещо ново и да не губи нищо, нито данни, нито приложения, затова ще ви кажем в този бърз и лесен урок какво трябва да направите, за да го постигнете.

Ако искате да прескочите до този нов LineageOS ROM и не искате да загубите вашите приложения и данни, ето какво да направите. Но ви уверявам, че ще ви дадем добри новини, защото стъпките, които трябва да следвате, не са лесни.

Cyanogen Mod 13
Cyanogen Mod 13

Надградете от CyanogenMod до LineageOS, без да губите нищо

Ще можете да надстроите вашия базиран на CyanogenMod смартфон до базиран на LineageOS ROM, без да се налага да извършвате фабрично нулиране или форматиране на вътрешна памет. Това, което прави, е, че губите всичко, но няма да загубите нищо, като направите този скок.

Това означава, че е възможно да надстроите от CyanogenMod до LineageOS, без да губите нищо. Разбира се, можете, но дори и ROM-ите да са много сходни, това не е процес, който може да работи на всички устройства (зависи от много фактори).

Ако сте инсталирали CM 14.1 и инсталирате базирана на Nougat LineageOS, можете да надстроите без проблеми. Но ако базовите версии са различни, може да имате проблеми. Мигащият GAPPS обикновено е фиксиран, но никога не знаете какво може да се случи.

Съвет: направете резервно копие, преди да надстроите до LineageOS.

За нищо на света не актуализирате своя смартфон, без първо да направите архивиране, за да сте сигурни, че няма да загубите данни или други приложения на вашия смартфон. По този начин след няколко минути (понякога първото стартиране закъснява) ще инсталирате успешно новата версия.

Но не е нужно да се притеснявате. Ако имате същата базова версия и направите резервно копие (за всеки случай), няма да загубите нищо. Ако имате съмнения, можете да ни оставите коментар.

Проработи ли при вас?

Популярна тема