Facebook унищожава Snapchat и следващата му жертва ще бъде LinkedIn

Съдържание:

Facebook унищожава Snapchat и следващата му жертва ще бъде LinkedIn
Facebook унищожава Snapchat и следващата му жертва ще бъде LinkedIn
Anonim

Няма да те критикувам Зукърбърг, може би щях да направя същото на твое място (никой не знае какво бих направил, без да съм го преживял), но ще направямалко размисъл за дългата ви кариера в интернет и как сте фокусирани през последните години. За тези, които не знаят, Марк Зукърбърг е собственик на Facebook и неин главен изпълнителен директор, собственик на повече от 50% от компанията и един от най-богатите хора в света.

Предпочитам да направя това малко размишление лично, защото ще ме разберете по-добре и защо има малко или нищо общо с обичайните статии на нашия уебсайт. Facebook е компания, която е онлайн от няколко години (13 години, за да бъдем точни) и в ранните си дни започна като идеалното приложение за запознанства (това не е загубено, не безпокойство), но по-късно придоби голямо значение в професионалния сектор. Първоначално Facebook беше донякъде ограничен до американската територия и всъщност, когато започнах да използвам тази социална мрежа, тя дори не беше на испански. По това време едва беше започнало, няма нищо общо с днешния Facebook.

нови фейсбук истории
нови фейсбук истории

Facebook иска да бъде единственото приложение, което използвате, независимо какво е необходимо

Преди години Facebook започна да играе силно по света и всъщност видяхме най-голямата стъпка в Испания с падането на Tuenti, което изглеждаше като алтернативата на Facebook в Испания сега не е нищо повече от виртуален мобилен оператор, който се опитва да оцелее в тежката конкуренция с наистина конкурентни цени, но без особен успех, защо да се самозалъгваме.

Марк иска Facebook да бъде единственото приложение, което използвате за всичко и това е ясно във всички нови неща, които добавя към социалната мрежа. Днес те са новите истории, преди няколко месеца те бяха новите ботове и някои от техните опити, по-завладяващи, но това се провали, тъй като самият стартов панел на Facebook ни показва, че Марк иска само да използваме Facebook за всичко и по този начин, когато хората ви използват, можете да печелите каквото искате и да таксувате каквото искате за услугите си (особено когато става въпрос за най-големия бизнес на Facebook, Реклами във Facebook).

Каквото и да е нужно, Snap Inc. трябва да го признае и освен ако не измислят нещо революционно, дните на приложението им са преброени, с пристигането на Stories в 3-те ключови приложения на Facebook те ще се конкурират помежду си., но това няма да е проблем, тъй като където и да е бизнесът, всичко ще принадлежи на една и съща компания.

Facebook LinkedIn
Facebook LinkedIn

LinkedIn, ти си следващият, но се справи по-добре

Както Google, така и Facebook се опитаха да купят LinkedIn навремето, за да знаете, но в крайна сметка Microsoft купи една от най-скучните социални мрежи в света, нали? ?

Реалността е, че не, социална мрежа, в която се движат професионалисти и където компаниите могат да се възползват от нея, за да намерят нови служители, има голям потенциал и компаниите обикновено имат повече пари отколкото върху самите потребители. Компаниите могат да платят много пари, ако имат това, от което се нуждаят, а Facebook знае много повече за потребителите от самия LinkedIn.

Тази битка току-що започна

Марк осъзна, че няма нужда да създава допълнителни приложения, неговата мрежа има всичко, за да се конкурира с другите и сега Facebook, макар и само в Съединените щати и Канада по ограничен начин, вече започна да предложете работа на вашите контакти въз основа на предпочитанията и способностите на всеки потребител

Марк е пукнатина, той е човек, на когото много от нас се възхищават въпреки че не споделяме всичките му решения, но истината е, че решенията му засягат много компании и когато управлявате повече от Една трета от потребителите в света чрез вашите мрежи имат силата да унищожат хиляди компании, без да го осъзнават, но когато говорим за компании като Snapchat или LinkedIn, знам, че го правите съзнателно, те са вашата конкуренция и трябва бъде елиминиран.

Какво мислите за макиавелисткия план на Марк да доминира над света? Мислите ли, че някой ще може да се противопостави на Facebook през следващите 10 години? Интернет е много бърз, но когато една компания успее да се наложи и преоткрие, е трудно да я детронирате Сега трябва само да погледнете колко големи са паднали, трябва само погледни Yahoo…

Популярна тема