Нов главен изпълнителен директор на Xiaomi: Ману Джайн

Съдържание:

Нов главен изпълнителен директор на Xiaomi: Ману Джайн
Нов главен изпълнителен директор на Xiaomi: Ману Джайн
Anonim

Преди няколко седмици Уго Бара обяви решението си да напусне позицията си на главен изпълнителен директор на Xiaomi, за да се върне в Силиконовата долина и да възобнови стария си живот. Сега Xiaomi обяви нов наследник и не отне много време да избере една от най-важните части на компанията, същата Manu Jain

За тези, които не знаят, Ману Кумар Джайн е много важен играч в Xiaomi, тъй като той също ще сподели новата си позиция с тази, която вече е заемал, отговорен за Xiaomi India.

Централата на Xiaomi
Централата на Xiaomi

Ману Джайн, новият главен изпълнителен директор на Xiaomi

Xiaomi говори от години за международна експанзия, която не е пристигнала, но ако някой има много общо с тази експанзия, това беше Уго Бара. Ману Джайн беше човек, който работеше рамо до рамо с този, който стана вицепрезидент на самия Google и може би затова беше един от перфектните кандидати за новата позиция.

Сега Уго Бара ще работи във Facebook, беше известно няколко дни след като напусна старата си позиция без да има наследник, но Xiaomi има достоен наследник за тази позиция и ние не се съмнявайте какво ще направи наистина добре.

Xiaomi има успех в Индия, просто трябва да повторите стратегията

Марката Xiaomi е еталон в Индия и в допълнение към популяризирането на новата позиция чрез кратко съобщение във Facebook, те също така коментираха своите постижения в страна като Индия. През 2016 г. Xiaomi достигна приходи от 1 милиард щатски долара в Индия и неотдавна те станаха вторият най-продаван производител в страната.

В момента Xiaomi има 10,7% пазарен дял и 29,3% в онлайн продажбите, където те са лидери според данните на IDC. Xiaomi трябва да следват модела, използван в Индия, но те трябва да вземат предвид, че всяка страна има различна култура и там нещата се усложняват, това е голямо предизвикателство за компанията, че трябва сега приемете Ману Джайн. Не се съмняваме в капацитета му за тази позиция, сигурни сме, че Ману Джайн ще продължи да се бори за тази международна експанзия, която великият Уго Бара започна.

Популярна тема