Активирайте и използвайте Facebook Stories

Съдържание:

Активирайте и използвайте Facebook Stories
Активирайте и използвайте Facebook Stories
Anonim

Вчера говорихме за официалното представяне на Facebook Stories за Android, но истината е, че до тази сутрин не беше възможно достъпът до тях от нито един телефон. В момента Facebook Stories за Android са пристигнали и вече е възможно да ги използвате от всеки мобилен телефон с Android и iOS в някои страни.

По-долу ще ви кажем как да активирате и използвате Facebook Stories на Android, но преди всичко ще ви обясним как работят и за какво служат. Налични са и за iOS.

Нови Instagram истории във Facebook
Нови Instagram истории във Facebook

Facebook истории, много подобни на Instagram

До вчера не бяхме имали възможността да ги тестваме като потребители на платформата и можехме да видим само пробите, които Facebook предлагаше. Новите истории са тук и истината е, че голямата прилика на тези истории с тези на Instagram въпреки че има някои разлики тук, те са, най-общо казано, минимални.

Разликите между Facebook Stories и Instagram Stories са, че тези нови истории все още не поддържат потоци на живо дори и да не се шегуваме, въпрос на време е те пристигат сега, когато знаят как работят всички тези директни неща благодарение на експериментите, направени в Instagram.

С маски, MSQRD стил

Както можете да видите на представената снимка, ние решихме да използваме един от много кожи, които са в приложението Facebook, няма нужда да изтегляте друго приложение, за да ви покажем колко добре работи, въпреки че сме замъглили малко лицето, за да можете да поставите фокуса там, където трябва да бъде.

Изглеждаше, че покупката на MSQRD никога няма да достигне до Instagram или неговите истории, но истината е, че Facebook знаеше много добре какво прави и подготви тази изненада за собственото си приложение. Сега, когато Facebook Stories пристигнаха, вероятно ще започнат да крадат потребители от Instagram Stories, но е възможно в допълнение към постепенното възстановяване на първоначалното намерение на Instagram, Facebook да помогне да продължите забавя растежа на Snapchat.

Активирайте Facebook Stories Android
Активирайте Facebook Stories Android

Как работят историите във Facebook?

Операцията е много проста, след като влезете във Facebook приложението, ще видите класическите балончета по-горе, с имената на потребителите, които са качили истории и вашето име.

Освен това, има модификация, която привлича специално внимание и това е новият бутон на камерата в горния ляв ъгъл, същият бутон ни позволява да направим нова снимка, която не е задължително да отива в историите, но че е предназначен за това.

Сега приложението Facebook включва нова камера, която ни позволява да прилагаме десетките филтри и маски, които включва, добър начин да амортизираме покупката на MSQRD и неговата грандиозна технология за разпознаване на лица.

Веднъж в приложението за камера можем да избираме между предна или задна камера, да импортираме снимки от галерията, да прилагаме скинове и да снимаме. Можем също така да добавяме текстове към историята, да изтегляме снимката, преди да я публикуваме, или дори да ги мажем. Освен това в горния десен ъгъл има бутон, който служи за вертикално обръщане на снимката и е малко по-полезен, отколкото изглежда. След като снимката бъде редактирана, някои маски не могат да бъдат приложени, но много от рамките и ефектите също могат да бъдат добавени по-късно.

Кой вижда Facebook Stories и как можем да взаимодействаме с тях?

Изглежда, че Facebook беше насърчен да елиминира бутона за приятелство, имаше смисъл и това е, че сега бутоните за Timeline, Известия и други на Facebook не работят на същото ниво като iOS ап.

Историите във Facebook се публикуват за 24 часа, точно като историите в Instagram и всички наши приятели във Facebook могат да ги видят и ние можем да следим кой ги вижда. Никой не може да гледа нашите Истории без да знаем и под тях ще имаме броя Прегледи с всички профили, които са ни видели.

В момента не сме виждали опция за конфигуриране на поверителността на тях, но търсим опцията да ви покажем как да изберете кой да ги вижда, но предполагаме че те ще могат да ги виждат в зависимост от това, което сме конфигурирали във Facebook, Facebook Stories ще бъдат частни, ако това е частен акаунт. Това, което можем да направим, е да запазим историята преди да я публикуваме или след като бъде публикувана, тъй като ако не го направим в момента, Facebook няма да я запази на нашия телефон.

Какво можем да правим в историите на нашите приятели във Facebook?

Ако видим историите на нашите приятели във Facebook, трябва да знаем, че той ще разбере, че сме ги видели и можем да правим различни неща. Първо имаме бутон долу вдясно, който ни позволява да добавим реакция навсякъде в историята, след което тези реакции могат да се видят и Facebook ни показва реакцията, докато ни показва снимката на контакта. Във видеото можете да видите малко как работят, абсолютно същото е на iOS и на Android.

Можем също така коментираме Историята на потребителя, който гледаме и той ще я види частно директно в Историята, когато тя изчезне, разговорът също ще изчезне. Освен че виждаме снимките, можем да ги докладваме, ако не са подходящи, но не вярваме, че следвате хора, които качват неща, които не трябва да се публикуват във Facebook, нали? Какво мислите за новите истории във Facebook?

Как да активирате новите истории във Facebook?

Засега стартирането на Facebook Stories е ограничено до Испания, Унгария, Швеция, Норвегия, Тайван, Малайзия и Аржентина от 15 февруари, но това не означава, че отидете на достигне до всички веднага, някои ще трябва да бъдат много търпеливи, тъй като ще отнеме време, за да пристигнат. Snapchat започна да губи потребители, но сега натискането ще бъде брутално.

Трябва да знаете, че за да ги използвате, няма да трябва да правите нищо, тази промяна ще бъде направена през сървъра и ще пристигне веднага щом стане достъпна за вас. Ако не сте от хората, които използват Facebook в тези страни, може да отнеме малко повече време, за да пристигнете във вашата страна. Уверете се, че имате най-новата версия на Facebook за Android и нищо друго, просто трябва да изчакате да пристигнат и те ще се появят за нула време. Достъпно е независимо дали имате бета версията или окончателната версия на приложението Надяваме се, че сме ви помогнали, те са тук и трябва да им се насладите.

Популярна тема