MediaTek Helio X30 или Qualcomm Snapdragon 835?

Съдържание:

MediaTek Helio X30 или Qualcomm Snapdragon 835?
MediaTek Helio X30 или Qualcomm Snapdragon 835?
Anonim

Всички смятат, че процесорите на MediaTek не могат да се конкурират директно с процесорите на Qualcomm, но отчасти са прави. Очевидно е, че MediaTek не може да се конкурира със Snapdragon 835 на Qualcomm, но новият Helio X30 е толкова добре проектиран, че е убил доста процесори на Qualcomm наведнъж.

Новият Meizu 7 Pro ще монтира новия MediaTek Helio X30, докато Samsung Galaxy S8 ще идва от фабриката със Snapdragon 835. Очевидно процесорът Qualcomm ще бъде малко по-мощенно мобилният телефон Meizu ще струва около 300 долара по-малко, също така с нов дизайн, нова камера и повече луксозни функции, тъй като Meizu е свикнал да монтира в своя висок диапазон.

Qualcomm Snapdragon 835
Qualcomm Snapdragon 835

Helio X30: По-добър от Snapdragon 821

Да, този път MediaTek удари ноктите на главата и удвои производителността на своите предшественици, както при MediaTek Helio X27. Очаква се Helio X30 лесно да надмине Snapdragon 821.

Това променя нещата много, Helio X30 няма да превъзхожда Snapdragon 835, но ще бъде вторият най-добър процесор на пазара по време на пускането му на пазара и това кара марките да изберат новия Helio X30 без никакъв проблем да мислят, че правят грешка или че ще имат по-лошо представяне. Очаква се новият Snapdragon 835 да преодолее бариерата от 200 000 точки в AnTuTu, въпреки че повечето хора няма да могат да отнемат това представяне от него при реално, контролирано използване на смартфон.

Snapdragon 835 ще има повече мощност

Новият Helio X30 използва 10nm процес, същата графика като процесора на iPhone 7, новия PowerVR 7xT и нов модем, много по-бърз от стария. новият процесор на MediaTek почти удвоява производителността на своите предци.

Завършваме с просто разсъждение: Ако търсите много мощен процесор, който не се изпотява с нищо, Helio X30 ще бъде това, от което се нуждаете, но ако искате несравнима мощност за Виртуалната реалност и бенчмарковете са вашата страст, така че ще трябва да почешете джоба си, защото нищо няма да е евтино.

Популярна тема