Фалшив SMS сигнал от Министерството на финансите

Съдържание:

Фалшив SMS сигнал от Министерството на финансите
Фалшив SMS сигнал от Министерството на финансите
Anonim

Бъдете много внимателни с фалшивите SMS от Министерството на финансите. Ако през тези дни получите странни SMS, свързани с Министерството на финансите и които ви отвеждат до уеб адрес, бъдете подозрителни, защото не е Министерството на финансите (въпреки че мрежата ви води там). Това е измама.

Случва се, че много потребители са получили SMS, свързани с възстановяване на данъциs, според това, което сте получили в SMS-а и че той се представя за Ministerio de Hacienda. Ако видите, че получавате този тип съобщение и че когато щракнете върху него, се отваря страницата, игнорирайте го, защото това не е страницата, това е атака за кражба на самоличност. Това, което прави, е да копира дизайна на страницата, за да подмами потребителя да влезе и по този начин да предостави личните си данни на хакера зад нея.

премиум sms испания
премиум sms испания

Фалшив SMS сигнал от Министерството на финансите

Тази кампания за измамни SMS продължава от няколко дни. Това, което потребителите получават, както вече ви казахме, е SMS, който ги насърчава да влязат във връзка с въпроса за възстановяване на средства и който води до фалшив уебсайт, който се представя за Министерството на финансите.

Изправени сме пред фишинг атака, която кара потребителите да ужиляват, като ги кара да вярват, че Министерството на финансите ще върне парите им, но всичко това е лъжа. Ако получите SMS, не кликайте, не влизайте. И ако вече сте въвели, не си въвеждайте данните! Точно това иска всеки, който стои зад него.

Как да разбера, че е измама?

Ако се вгледате внимателно, фалшивият уебсайт няма сертификат и URL адресът не започва с HTTPS. Когато видим това, никога не трябва да даваме лични или банкови данни, така че ако видите, че страницата е в съответствие с това, ще знаете, че това е измама.

Какво решение имам?

В случай, че сте изпратили формуляр от фалшивия уебсайт с всички ваши лични данни (и карта), препоръчваме ви да се свържете с банката си възможно най-скоро и които да им кажат какво се е случило. Те все още трябва да блокират картата ви (или можете да го направите от приложението). Но по-добре, отколкото да ти откраднат парите.

Това, което препоръчваме е да не отваряте съобщения от този тип, тези, които "миришат на изгоряло". Погледнете внимателно, защото винаги има нещо, както ви казахме по-горе.

Популярна тема