Apple произвежда по-евтино от Samsung, но продава по-скъпо

Съдържание:

Apple произвежда по-евтино от Samsung, но продава по-скъпо
Apple произвежда по-евтино от Samsung, но продава по-скъпо
Anonim

Всеки вярва, че марките мобилни телефони имат големи предимства, но поразителното е, че това изобщо не е вярно. Въпреки факта, че има компании, които продават много повече мобилни телефони от други, това не означава, че те печелят повече пари, въпреки че тези мобилни телефони са също толкова скъпи, колкото и тези на техните съименници.

Ясният пример, който виждаме, е между Samsung и Apple, и двете компании продават мобилни телефони за над 700 евро, а Samsung продава почти два пъти повече от Apple, но въпреки това печалбите от Apple са много по-добри от тези на Samsung. Коя е причината? Очевидно е, че Apple произвежда по-евтино и продава по-скъпо от Samsung и днес ще говорим за тази важна разлика.

Galaxy S7 Samsung
Galaxy S7 Samsung

Колко по-скъпо продава Apple и колко по-скъпо прави Samsung?

Може да изглежда, че разликата от 30 или 40 евро е производствен процес, но ако го изнесем за милиони, печалбите са безумни, те са много различни и за двете компании.

Преди няколко дни говорихме, че мобилните телефони скоро ще надхвърлят цената от 1000 евро, но истината е, че сме сигурни, че никой мобилен телефон не струва 1000 евро (нито един). Преди да ви дадем точните данни, ще уточним, че мобилният, който Apple продава за около 1000 евро, не струва повече от 250 евро за производство. Да, казваме ви, Apple ви продава продукта за почти 5 пъти повече пари, отколкото струва Какво мислите?

В iPhone 7 128 GB Apple печели 5 пъти повече от цената на телефона

Apple iPhone 7 е един от най-успешните терминали на пазара заедно с мощния Samsung Galaxy S7, но ако погледнем неговите цени и производствени цени, разликата е впечатляваща.

  • Make iPhone 7 – Струва 207 евро (в компоненти), 30 евро повече от iPhone 6S. Тоест, няма значение версията от 32, 64 или 128 GB, всички тези модели струват 207 евро в компоненти.
  • Make Galaxy S7 – Струва 229 евро (в компоненти), цената е само малко по-висока от тази на iPhone 7, около 21 евро, но все още има повече разлики. Говорим за 32 GB версия.

Apple продава iPhone 7 от 769 евро до 989 евро, това означава, че печалбите му варират от 562 евро до 782 евро. Samsung печели 489,99 евро за всеки продаден Galaxy S7. Тези цени не са единственото важно нещо за терминала.

iPhone 6s срещу Galaxy S6
iPhone 6s срещу Galaxy S6

Марките търсят печалба, вече знаем това

Към тези производствени разходи трябва да се добавят маркетингови разходи, разработка на операционната система и някои допълнителни неща, но… необходимо ли е да плащате 5 пъти повече за нещо, отколкото струва? Най-лошата част от всичко това е, че Samsung е производител на много от компонентите (те са по-евтини) и Apple купува практически всичко от други марки като Samsung и компанията.

С това заключаваме, че освен че производството на терминала струва по-малко, неговите компоненти са по-остарели и с по-лошо качество или по-лоша производителност от тези, монтирани от Galaxy S7, просто трябва да видите най-новите AMOLED панели на Samsung и впечатляващата производителност, която има Exynos, излизащ от фабриката на Samsung. Нашите идеи за двете марки са ясни, но… какви са вашите?

Популярна тема