GPS работи зле на евтини телефони

Съдържание:

GPS работи зле на евтини телефони
GPS работи зле на евтини телефони
Anonim

Хората са ни питали много пъти чрез нашия уебсайт защо мобилният ми GPS не работи правилно? Защо телефонът ми не ми позволява да играя правилно Pokémon Go? Това има обяснение, въпреки че всеки път, когато GPS се проваля по-малко все още има мобилни телефони, при които става много лошо, но хората не разбират причината.

По принцип много евтини мобилни телефони, особено тези, които имат процесор MediaTek, имат GPS, който работи зле и въпреки че в момента има мобилни телефони под 100 евро с перфектно активен GPSвсе още има някои марки и модели, при които GPS не работи в нашия регион и това има много последователно обяснение.

MediaTek SoC
MediaTek SoC

Защо GPS на някои мобилни телефони MediaTek не работи?

Първо нека дадем пример, Xiaomi Redmi Note 4 (с процесор Mediatek). Това е "добрият" пример. Този мобилен телефон има процесор MediaTek и GPS, тоест отговаря на това, което казваме. Сега, в този случай GPS работи перфектно, но… защо не работи добре на някои мобилни телефони?

Обяснението е просто, има няколко неща, които влияят:

  • GPS неправилно калибриран: Някои марки произвеждат своите телефони за Азия и това означава, че GPS параметрите може да са ориентирани към този регион. Това би означавало, на първо време, по-лошо представяне от него. В някои случаи може да се реши с просто приложение, а в други случаи е необходимо да сте root, но това се случва все по-рядко, за щастие.
  • Процесор с много ниско качество: Ако имате MediaTek Helio P10, Helio X20, Helio X10 и др.ще забележите страхотна производителност в телефона си, но ако изберете процесор с ниска производителност или един от най-скапаните, вероятно производителността на телефона и GPS ще бъде лоша. Ето защо хората казват, че процесорите на Qualcomm са по-добри, но защото обикновено хората използват качествени мобилни телефони на Qualcomm, а не най-лошите на пазара.
  • Лошо оптимизиран софтуер: И накрая, производителят е този, който настройва всичко. Ако имате производител като Xiaomi, Meizu или който и да е друг, който предоставя Global ROM на много от своите устройства, вероятно няма да имате проблеми, но ако използвате производител, който не продава или мисли на Запад, проблемите ще дойде и е вероятно хардуерът да не работи перфектно поради лоша софтуерна оптимизация.

С това искаме да премахнем този мит, че процесорите на MediaTek са по-лоши, защото не е вярно Сега производителят трябва да адаптира софтуера към своя хардуер и забелязахме, че когато тествахме телефони от марки, които се грижат за софтуера си, до други марки, които не се грижат за него толкова, колкото би трябвало, и които монтират само стоков Android без оптимизиране, което обикновено работи доста зле.

Популярна тема