Активирайте потвърждаването в две стъпки на WhatsApp

Съдържание:

Активирайте потвърждаването в две стъпки на WhatsApp
Активирайте потвърждаването в две стъпки на WhatsApp
Anonim

Преди няколко дни ви дадохме най-добрите трикове, за да направите WhatsApp защитен, но сега трябва да добавим още един. WhatsApp най-накрая направи потвърждаването в две стъпки официално за всички и сега всеки може да добави тази стъпка за сигурност, която смятаме за необходима, за да увеличим поверителността си в приложението.

Сигурността в приложение като WhatsApp, в което обменяме много данни всеки ден, е важна и сега искаме да обясним как се активира проверката в две стъпки на WhatsApp. Сигурността в нашите акаунти е чувствителен въпрос и всички стъпки, които са в полза на това, са необходими, за да бъдем в безопасност.

Активирайте проверката в две стъпки на WhatsApp
Активирайте проверката в две стъпки на WhatsApp

Как да активирам потвърждаването в две стъпки на WhatsApp?

потвърждаването в две стъпки на WhatsApp служи, както в много други услуги, за добавяне на две стъпки при промяна на нашия акаунт в WhatsApp, но вместо да го правим с нашия телефонен номер (a необходима стъпка) го прави обратното в сравнение с другите приложения, с нашия имейл акаунт.

Досега WhatsApp вече позволяваше проверка в две стъпки в бета версията на приложението, но точно сега WhatsApp добавя тази опция към стабилната версия, така че всеки потребител на WhatsApp да може да я активира и да се наслади на тази допълнителна стъпка за сигурност. За да активирате потвърждаването в две стъпки, трябва да следвате няколко много прости стъпки:

  • Отидете на НастройкиАкаунтПотвърждаване в две стъпкиАктивиране.

След като влезем в опцията за активиране и конфигурираме нашия имейл акаунт, ще трябва само да въведем 6-цифрения ПИН, който ще трябва да въвеждаме всеки път, когато отидем да потвърдим телефонния си номер.

Ако забравим ПИН кода, можем също така да конфигурираме нашия имейл като място, където ще бъде изпратен ПИН кодът За да деактивираме тази опция, можем да го направим с нов имейл и ние ще премахнете ПИН кода, който трябва да запомним, но не е препоръчително. Трябва да помним, че WhatsApp няма да ни изпраща никаква поща, така че да деактивираме услугата или нещо подобно, и трябва да вземем това предвид, за да избегнем техники като фишинг или спам в бъдеще.

Какво се случва, ако сме забравили ПИН кода на WhatsApp?

Ако сме забравили ПИН кода и нямаме достъп до имейла, ще трябва да изчакаме 7 дни, за да потвърдим телефонния си номер и да имаме достъп до акаунта отново. Ако изминат 30 дни без достъп и не сме потвърдили акаунта, той ще бъде изтрит, но може лесно да бъде създаден отново с нашия телефонен номер.

Сега приложението добавя тази стъпка за всички потребители, необходима стъпка, за да стане WhatsApp по-сигурно приложение от преди и никой не може да влезе в нашия акаунт в WhatsApp, ако има достъп до нашия SMSАктуализацията идва през сървър, така че може да стигне до вас без да знаете.

Популярна тема