Ръководство за защита на WhatsApp

Съдържание:

Ръководство за защита на WhatsApp
Ръководство за защита на WhatsApp
Anonim

Много хора вярват, че WhatsApp е безопасно приложение, а други вярват точно обратното. Реалността е, че всички приложения са безопасни или несигурни в зависимост от вида на употребата, която им предоставяме и това, което за някои е пълна сигурност за други, може да бъде нож с две остриета.

WhatsApp е приложение, което практически всеки използва и днес дори нашите баби и дядовци използват WhatsApp, за да комуникират с нас, нещо, което никога не сме предполагали, че можем да видим и това се случва. Фактът, че WhatsApp е едно от най-използваните приложения днес, го прави цел на милиони киберпрестъпници и хакери, които се опитват да заобиколят сигурността на платформата, за да застрашат потребителите. потребителите или се опитват да търсят чрез информация, която не ви принадлежи.

сигурност на whatsapp
сигурност на whatsapp

Как можем да направим WhatsApp защитено приложение?

WhatsApp ни изглежда доста безопасно приложение и трудно за хакване, но истината е, че ако следваме някои стъпки, можем да увеличим сигурността на приложението и да направим това е жертва на хакери много по-сложно.

Първо ще изясним, че някои от модификациите, които ще направим, може да не ви интересуват и не са задължителни, но истината е, че те имат плюсове и минуси като следните.йени

Изтеглете WhatsApp 2.12.224 и запазете разговорите в Google Drive
Изтеглете WhatsApp 2.12.224 и запазете разговорите в Google Drive

Изключване на облачната синхронизация

Синхронизацията с облака не е криптирана и това прави синхронизирането на нашия акаунт с облака напълно уязвимо. Много е трудно някой да получи достъп до нашите разговори чрез този метод, но ако деактивираме тази опция, ще бъде невъзможно за тях да го направят.

За да деактивирате синхронизирането с Google Диск, просто трябва да отидете на Настройки – Чатове и в Архивиране изберете Никога Вероятно и тази опция не е била активирана и в случай на Ако беше така, можем да отидем в Google Driver и да изтрием нашите разговори в WhatsApp. Ще спечелим сигурност, но ще загубим всичките си разговори в случай на загуба на мобилния телефон, това е нещо, което трябва да бъде избрано.

поверителност на whatsapp
поверителност на whatsapp

Промяна на настройките за поверителност

Това не е първият път, когато говорим за това как да конфигурираме поверителността на WhatsApp и всъщност тук имаме обширно ръководство за това как препоръчваме да го конфигурирате, но ще прегледаме малко този раздел.

Можем да премахнем времето на последното свързване, да направим профилната снимка видима само за контактите и можем също така да деактивираме синята двойна проверка. Ние също няма да го видим, нито времето на последната връзка, нито двойната синя проверка, но никой няма да може да шпионира, когато се свързваме или когато четем разговорите. Ще спечелим поверителността и ще загубим опции, но е препоръчително.

Кодиран QR код на WhatsApp
Кодиран QR код на WhatsApp

Променете ключа за криптиране или се уверете, че използвате същия

Първоначално хората вярваха, че WhatsApp криптира разговори и това не беше вярно. Днес го прави и всъщност паролата може да се променя всеки път, когато контакт промени телефонния си номер.

Можем да активираме в Настройки – Сигурност известието за Известия за сигурност и по този начин можем да актуализираме паролата всеки път, когато приятел я промени, за да избегнем уплахи, не е необходимо но е препоръчително. Можем също да видим дали разговорите с нашите контакти са защитени, просто трябва да отидем на Вижте контакта и да натиснете Encryption, кодът трябва да е същият като този на другия потребител.

Заключете телефона си и го актуализирайте

Всичко по-горе е безполезно, ако телефонът ви има най-старата версия на Android на пазара, версията на WhatsApp е остаряла и телефонът няма заключване. Ако телефонът ни няма lock всеки може да поеме контрола над него, ако го намери на улицата и ще имаме сериозен проблем със сигурността.

Актуализиране на системата, приложенията и всичко останало служи не само за разширени функции, но в тези нови версии на софтуера винаги се използва за корекция на най-важните уязвимости и проблеми с устройството.

В допълнение към тези съвети, можете да зададете ПИН на приложението WhatsApp, но това не изглежда като правилно решение за нас, тъй като никой не знае каква употреба правят тези приложения от нашия терминал. Най-добре е да носим мобилния телефон заключен с подходяща парола и, ако е възможно и по-удобно, директно с нашия пръстов отпечатък. Ще избегнем много проблеми, като гарантираме поверителността си в толкова широко използвано приложение като това.

Популярна тема