Опасно е да използвате мобилния телефон като аларма

Съдържание:

Опасно е да използвате мобилния телефон като аларма
Опасно е да използвате мобилния телефон като аларма
Anonim

Има много хора, които използват мобилния си телефон като аларма, това е най-удобното нещо на света, защото докато изключваме алармата, можем да видим дали имаме нещо важно известие, което изисква нашата спешност. Но последното проучване, свързано с тази тема, показа, че е опасно да използвате мобилния телефон като аларма Ето как ни казаха момчетата от Bioelectric Shield.

Ясно е, че проучванията показват, че около 48% от хората на възраст между 16 и 34 години се събуждат всяка сутрин с мобилната аларма. Така те преминават от 35 до 54 години, като процентът е 26%. Докато от 55 години вече имаме 9%.

Изключете алармата с бутоните за сила на звука
Изключете алармата с бутоните за сила на звука

Опасно е да използвате мобилния телефон като аларма

Къде е опасността от използването на мобилния телефон като будилник? По принцип това е, че преди да заспим последното нещо, което сме гледали, е мобилният екран, което затруднява съня. Това може да изглежда малко абсурдно, защото много хора започват да чатят или да играят на мобилния си телефон, докато не заспят. Но истината е, че светлината на смартфона затруднява заспиването

Може да ни накара да се тревожим

Наличието на мобилния ни телефон толкова близо може да ни накара да се тревожим В допълнение, ние сме изложени на радиация през цялата нощ. Това винаги се е казвало, но няма проучвания, които да казват, че е опасно за здравето, проблемът е, че дори и да не го забелязвате , възможно е да спите лошо или да е по-трудно за да спишЕлектромагнитните полета могат да повлияят на REM съня.

Тези вълни винаги пречат на мозъчната дейност. Не го осъзнаваме, но може да не почиваме толкова добре, колкото преди години, нито да се изключваме от контакта. Защото последното нещо, което гледаме, е мобилният телефон и първото нещо също (задаване на аларма – изключване на алармата).

Очевидно не е опасно в смисъл, че няма да умрете. Но това изследване все още е любопитно. Има много любопитни неща, които винаги се въртят около смартфоните.

Това ще засегне главно 5-10% от населението

Трябва да се отбележи, че ако вземем предвид, че между 5 и 10% страдат от електрочувствителност към излъчване на мобилен телефон, да кажем, че това проучване ще засегне преди всичко тези хора, повече от всички. Ако имате тези проблеми, по-добре е будилникът на живота ви.

Привлече ли вниманието ви или вече разбрахте?

Популярна тема