Грешка в цената на поръчката ми: Мога ли да предявя иск?

Съдържание:

Грешка в цената на поръчката ми: Мога ли да предявя иск?
Грешка в цената на поръчката ми: Мога ли да предявя иск?
Anonim

Този уикенд направих 3 поръчки в различни магазини, с много ниски цени, и те анулираха всичките 3 поръчки. Да, това е, защото имаше грешка в цените на продуктите, но наистина не разбирам какво се случва.

Всъщност първата отменена оферта беше Xiaomi Mi5s за 163 евро, предлаган в известен китайски магазин. Второто беше за някои картини чрез AliExpress, а третото също беше за ваучер за отстъпка в AliExpress, за който продавачът твърдеше, че е поставил неправилно. Какво можем да направим в тези случаи?

Изпратете ремонт на мобилен телефон в Китай
Изпратете ремонт на мобилен телефон в Китай

Какво казва законът за неизпратените поръчки?

Очевидно законът варира в много случаи, но ако говорим за международен магазин, законът не е същият като в Испания и следователно искне е същото като иск към магазин в Испания.

Законът казва, че купувачът трябва да удовлетвори потребителя, стига цената на продукта (независимо дали е грешна или не) да не е непропорционална. Това означава, че ако мобилен телефон от 600 евро се продава за 60 евро, възможно е цената явно да е грешна и продавачът да анулира продукта

Отказ или компенсация?

В случай, че мобилен телефон от 700 евро бъде намален на 650 евро, тогава законът изглежда съгласен с потребителя и кара продавача да изпрати продукта. В националните магазини това може да е така, ако твърдим, че можем да спечелим, но в международните магазини може да не е така.

В международните магазини проблемът с анулациите обикновено се поддържа и много пъти продавачите ни компенсират липсата на наличност или възможната грешка в цената с ваучер или отстъпка за всеки продукт или предстоящи покупки.

Изчерпано количество: Нещо обичайно като извинение

Това, което трябва да направим, за да сме сигурни какво можем да направим в случай, че това се случи с нас, е да прочетем правилата и условията на страниците, някои уебсайтове си запазват правото да анулират поръчки дори след като са били поръчки и това цената беше правилна, поради проблеми със запасите или други проблеми. Печеленето на тези уебсайтове е сложно, но ако даден магазин е склонен да повтаря грешки в цената нормално и е обичайно това да се случва при потреблението, той може да ни посочи причината и да ни изпрати продукта на цената, която беше на.

Това е сложен въпрос и законът не е ясен по този аспект, така че няма ясен начин на действие, в действителност всичко зависи от прозрачността на магазина и добрата воля на продавача и потребителя Ако потребителят разбере, че продавачът е допуснал грешка в цената и че продажбата ще му навреди, анулирането може да стане без проблем. Понякога трябва да сме наясно, че си играем с бизнеса на други хора, но те също трябва да обърнат голямо внимание на своите ценови политики.

Популярна тема