7 приложения за Android, които консумират най-много данни, батерия и памет

Съдържание:

7 приложения за Android, които консумират най-много данни, батерия и памет
7 приложения за Android, които консумират най-много данни, батерия и памет
Anonim

Не е нужно да гледаме отчета за потреблението на данни, батерията и паметта на приложенията, за да познаем кои са 7 от най-теглените и инсталирани приложения за Android в милиони на телефоните с Android, които използват най-много батерия, данни и памет.

Да, всяко от следните 7 приложения в списъка изразходва много данни, батерия и памет и ние ще започнем списъка с перлата в короната, страхотното приложение на Facebook, което харчи повече всяка година и по-безнадеждно. Кога Facebook ще оптимизира приложението си достатъчно, за да бъде по-малко агресивно с нашия телефон? Е, всъщност вярваме, че никога няма да го направи, ако не е агресивен с нашия терминал, няма да може да има толкова много данни или да бъде толкова потапящ.

Приложенията консумират много батерия на Android
Приложенията консумират много батерия на Android

7-те най-скъпи приложения, които можете да имате на телефона си с Android?

Хиляда и веднъж сме казали, че си струва да изтрием Facebook от Android, но това означава да загубим едно от най-използваните приложения и следователно го запазваме на мобилния си телефон с всичко, което налага това.

В списъка има много известни приложения, които всички знаем и използваме, някои от тях са сред най-теглените и със сигурност много са на вашия телефон.

Facebook

status-color-facebook
status-color-facebook

Не е тайна. Facebook става все по-обемист и тежък, опитите да го направим все по-достъпен не завършват добре, а някои актуализации дори пият батерията на мобилния ни телефон безсмислено.

Facebook е този, който изразходва най-много данни, батерия и памет, без да го осъзнаваме. Ако изтрием Facebook, можем спестим между 20 и 40% от мобилната автономност, въпреки че зависи и от това как сме го конфигурирали.

Snapchat

Изтеглете най-новата версия на Snapchat за Android
Изтеглете най-новата версия на Snapchat за Android

Друго, което Facebook мрази (затова се опитва да го копира дори в разхода на батерията) е Snapchat и това е още един от най-лошите за нашия мобилен телефон, въпреки че използването му е широко разпространено сред най-младитеSnapchat прави зверски разходи за данни (като трябва да възпроизвежда видеоклипове и изображения), докато изобщо не е много добре оптимизиран. Това е приложение за изтегляне на данни и това води до консумация на скорост и в батерията на нашия мобилен телефон.

Spotify

безплатен spotify premium
безплатен spotify premium

Spotify е още един от онези инфилтратори, които априори не изразходват много батерия, когато не я използваме. Ако сме Premium, консумацията на данни на фона на Spotify може да бъде брутална и ако го използваме много, дори батерията може да бъде сериозно засегната.

Spotify не достига консумацията на Snapchat или Facebook, но за приложението, което е, работи добре за него, доста е агресивно за обикновен музикален плейър.

LINE

изпращайте подаръци онлайн
изпращайте подаръци онлайн

LINE е единственото приложение за съобщения, което се нарежда сред тези, които консумират най-много данни и харчат най-много ресурси. Обяснението е много просто. LINE е приложение, заредено с функции, което изобщо не е просто. Не можем да забравим, че се използва за игра на игри, изпращане на стикери, видео разговори и др.

Между голямото количество ресурси и мощната си синхронизация във фонов режим, LINE харчи много повече, отколкото изглежда и трябва да го деинсталираме от телефона си, ако не е от съществено значение Друго алтернативи като WhatsApp или Telegram правят потреблението много по-ефективно.

Tinder

Тиндър
Тиндър

Флиртът не само свършва търпението ни, но и изтощава батерията на мобилния ни телефон. Преди няколко дни публикувахме статия с 5-те най-добри приложения за флирт от нашия мобилен телефон и Tinder, подобно на останалите, е едно от тези, които консумират най-много батерия.

Tinder консумира много данни във фонов режим и също така консумира много данни, защото основава използването си на снимки. Ако имате прекъсване на потока от данни във фонов режим и го използвате ефективно, може да не е проблем, но трябва да го вземете предвид, за да не се уплашите.

Clean Master

optimize-android-clean-master
optimize-android-clean-master

Мислехме, че Clean Master не може да влезе в списъка, но да, това е ирония. Приложението, за което се предполага, че подобрява работата на мобилния ни телефон, прави зверска консумация на батерия и освен всичко друго ни създава проблеми с наслагването на екрана.

Clean Master е приложение, което никога не трябва да е на вашия мобилен телефон и всъщност далеч не е помощ, то пречи на нашето устройство. Clean Master ни кара да изразходваме повече батерия и да влошаваме работата на телефона в замяна на нищо добро за нас.

Пазаруване в Amazon

платени приложения безплатни amazon underground
платени приложения безплатни amazon underground

Последно в списъка, въпреки че можем да продължим с дни, е приложението Amazon Shopping. Не че изразходва огромни данни във фонов режим, но изразходва много данни, когато проверяваме артикули или търсим какво да купим.

Очевидно е, че Amazon Shopping използва много данни, защото е базиран на изображения и трябва да зареди много информация, но ако използваме браузъра на телефона си, за да сърфираме в Amazon, консумацията ще бъде много по-малка и производителността подобна.

Това са 7 от най-използваните приложения от потребителите и които харчат най-много данни, ако ги имате на мобилния си телефон, трябва да помислите дали да ги деинсталирате или да ги конфигурирате правилно, така че да използват възможно най-малко батерия. В случай на повечето приложения Doze може да им попречи да консумират големи данни във фонов режим и това може да им помогне да не бъдат най-вредните за нашия телефон.

И знаете ли, ако ги имате всички заедно и батерията на мобилния ви телефон заедно със скоростта на предаване на данни изобщо не издържа, обяснението е очевидно…

Популярна тема