Ningufoneo: Значение на испански

Съдържание:

Ningufoneo: Значение на испански
Ningufoneo: Значение на испански
Anonim

Може да знаете значението на думата phubbing, но тази дума вече има официален превод на испански, ningufoneo. Тази нова дума е измислена, за да опише ефекта на фъбинг, но с помощта на лексикон от нашия език.

Официално терминът nophone се отнася до действието на индивид или човек, който игнорира заобикалящата ги среда и се концентрира върху своя мобилен телефон, таблет, лаптоп или друг интелигентен обект. Сега тази дума се използва, когато човек обръща внимание на мобилния си телефон и игнорира хората, които споделят неговата среда.

хакване на смартфони
хакване на смартфони

Някой някога казвал ли ви е, че тролите някого?

Очевидно самата дума вече изразява много добре какво означава. Това е като игнориране на някого, тъй като вместо да говори с човека до него, човекът започва да рови в телефона си, без да обръща внимание.

Има много важни проучвания от различни университети, които изучават как това явление засяга хората и истината е, че едно много важно, от университета Бейлър в Съединените щати, потвърди, че 50% от анкетираните са обидили своя партньор или приятели.

Половината от хората псуват приятелите или партньорите си

Този факт, който може да изглежда незначителен, кара нашите смартфони да влияят на взаимоотношенията ни и истината е, че за половината от хората, които пренебрегват другите, това не е само факт,Това се обърна се оказва сериозен проблем и е обект на често обсъждане.

Луката ни кара да губим качествено време, за да го инвестираме в нещо непродуктивно. Хората, които страдат от него, а не тези, които го практикуват, се чувстват неоценени и много от тях са склонни да се чувстват в състояние на постоянна депресия поради липсата на внимание от партньора си. йени

Какво мислите за този термин? Случва ли ви се? Наясно ли сте с това? Нормално е понякога да обръщаме внимание на мобилния си телефон с уважение и ако това е поща или важен разговор, но най-хубавото нещо да бъдеш близо до хората е да се наслаждаваш на тяхната компания, а не на нашата смартфон може да ни даде по всяко време.

Популярна тема