Причини да не изтегляте безплатни платени приложения на Android

Съдържание:

Причини да не изтегляте безплатни платени приложения на Android
Причини да не изтегляте безплатни платени приложения на Android
Anonim

Приложенията за Android могат да бъдат в две форми: безплатни или платени Да, тоест те могат да бъдат безплатни с плащания в приложението, напълно безплатни или платени. Платените приложения се създават от професионални разработчици, които търсят възвръщаемост на своите творения и има няколко причини, поради които не трябва да изтегляте безплатни платени приложения за Android.

Всички знаем, че в допълнение към Google Play на Android, за разлика от това, което се случва на iOS, е много лесно изтегляне на платени приложения напълно безплатно по други методи „неофициално“чрез APK файлове или не във всички оригинални магазини, но има 3 причини, поради които смятаме, че не трябва да го правите и се надяваме, че разбирате.

Оферти на Google Play
Оферти на Google Play

Защо не е добре да изтегляте безплатно платени приложения за Android?

Има няколко причини, някои са свързани със сигурността, а други са етични, но ясното е, че вярваме, че те са достатъчни, за да не го правим.

Опасни са за вашия мобилен телефон, не сте в безопасност от зловреден софтуер

APK файлове, които не идват от Google Play не са защитени от зловреден софтуер Всеки кибер престъпник може да създаде APK на платено приложение, което хората да изтеглят безплатно. С този APK можете да получите разрешения за вашия мобилен телефон, данни и много информация, която може да бъде много важна за вас. Просто погледнете проблемите със сигурността на Aptoide и други магазини.

Приложенията, които идват от Google Play, преминават през серия от много по-строги контроли, тъй като другите не преминават през никакъв вид контрол. Ако изтеглите приложение от Google Play, много рядко би било то да има злонамерен софтуер, но ако е външен APK, най-вероятно има и някой е вмъкнал някакъв код, който няма да видите, но ще стане работа му е.

Проблеми със сигурността на Aptoide
Проблеми със сигурността на Aptoide

Крадете работата на други хора, имайте това предвид

Изтеглянето на платено приложение безплатно е кражба. Да, все едно някой си сваля филм, сериал или песен, без да плати за това. Изтеглянето на платени приложения чрез неофициални източници е кражба на работа и жертване на други.

Създаването на добро приложение за Android отнема време, ресурси и много пари. Ако крадете работата на други хора, вие не помагате на разработчиците да създават добри приложения Сякаш шефът ви решава да не ви плаща в края на месеца за 4 или 5 дни, защото не го прави чувствай се така. Би било същото.

Няма да можете да ги актуализирате лесно

Освен това, за ваше удобство, изтеглянето на приложение за Android през Google Play означава, че ще имаме бързи и стабилни актуализации, които ще създадат по-добро приложение.

Ако изтеглим APK външно в допълнение към кражбата, ние сме изложени на риск да страдаме от злонамерен софтуер, ние също няма да можем да актуализираме приложението по „нормален“начин и когато го направим, ще трябва да потърсете в мрежата нов APK с новата актуализация. Ако един от случаите не попаднете на зловреден софтуер, със сигурност ще го направите следващия път. Има много заразени APK файлове и затова не препоръчваме инсталиране на файлове извън Google Play.

Какво мислите за тези три причини? Смятате ли, че са достатъчни, за да не изтегляте безплатни платени приложения на Android? Ние се грижим за вашата безопасност и етично това не е правилното нещо. Не препоръчваме да правите нещо, което и на вас не ви харесва. Бъдете внимателни с тази тема, защото освен че излагате безопасността си на риск , вие атакувате работата на другите

Популярна тема