5-те нови функции, които искаме да видим в Android O

Съдържание:

5-те нови функции, които искаме да видим в Android O
5-те нови функции, които искаме да видим в Android O
Anonim

Не смятаме, че Android O се нарича Android Oreo, но все пак ни е смешно да видим Анди с глава Oreo. Сега се спекулира, че Android O може да види бял свят през май 2017 г. по време на следващия Google I/O, но хората са малко изгубени що се отнася до новите неща.

Какво се надяваме да видим в Android O? Нека изясним, че това, което очакваме да видим, се основава на нашите предпочитания и опит и е вероятно следните подобрения, които предлагаме, да не достигнат Android O, но е вярно, че трябва да пристигне и са необходимо.

Събитие на Google IoT
Събитие на Google IoT

Какви подобрения трябва да има Android O?

Android достигна добра точка с Android 7 Nougat, много мощна версия на Android, но това остави нещата на пътя с изключителните възможности на новия Google Pixel, нещо, което Потребителите на Android не харесаха и това може да маркира нов път за водещите марки в сектора, марки като Samsung, които биха могли да изберат нов Tizen много скоро.

Google Асистент за всички

Това нещо с Google Assistant е страхотно, но никой, който няма Google Pixel, не го е пробвал „официално“на мобилния си телефон и това изобщо не ни помага. Каква полза от това, че Google Assistant е много добър, ако само малка част от Android може да го има? Ексклузивността на Pixel беше много добра, но с Android O се надяваме, че ще дойде при всички

асистент на google
асистент на google

Бързи и лесни системни актуализации

Време е Android да се заеме с нови версии и производители на Android. Трябва да се направи нещо, така че актуализирането на Android да е лесно, да не се манипулира от марки и всички да имаме най-новите новини. Беше спекулирано, че Android работи върху приложение, подобно на Google Services, което ще актуализира Android с всички нови функции, независимо от версията на Android, но това е нещо, което може да се появи с Android O.

Samsung Desktop Experience
Samsung Desktop Experience

Настолен режим с Dock

Google работи от известно време върху система, която интегрира Chrome OS с Android и е време Google да извади гърдите си и да превърне своите мобилни телефони в настолна система с докинг станция, подобна на тази на Galaxy S8. Това ли ще бъде новостта, която ще пусне Galaxy S8? Не смятаме така, в случая може да е нещо различно и типично за Samsung, нямаме идея.

Android Wear Standalone

Друго от необходимите подобрения в Android е новият Android Wear, версия, която трябва да работи автономно и без да ни създава проблеми. Колкото и да се опитваме да използваме Android Wear, ако не работи автономно, в крайна сметка няма да ни хареса. Ще бъде ли Android O този, който ще даде на тези часовници нов живот и готини функции?

casio-pro-trek-android-wear-2017
casio-pro-trek-android-wear-2017

По-добро управление на RAM

И не на последно място, не е нормално да има мобилни телефони с Android с 6 или 8 GB RAM, които ужасно използват паметта Android трябва да бъде много повече ефективни при управлението на това, защото iOS с много по-малко RAM обикновено работи малко по-добре и това е проблем.

Има мобилни телефони с Android, при които управлението на RAM се извършва ефективно, но като цяло не е добре оптимизирано и това е нещо, което ядрото на платформата трябва скоро да поправи. Ще бъде ли Android O точката, в която системата е оптимизирана за ефективно управление на хардуера? Това са нашите предложения за новия Android от 2017 г. и се надяваме Google да чуе молитвите ни.

Популярна тема