Преглед: UMI Plus E

Съдържание:

Преглед: UMI Plus E
Преглед: UMI Plus E
Anonim

Благодарение на GearBest успяхме да направим анализ на UMI Plus E, терминал, който беше пристигнал в офиса ни преди известно време, но беше труден за получаване. За да навлезем в темата, струва си да споменем, че това е един от малкото терминали с 6 GB RAM на пазара и това го прави изключително мощен, особено когато говорим за многозадачност.

UMI Plus E може да бъде закупен от GearBest на цена от само 208 евро и след като го знаете, ще разберете, че това е впечатляваща цена за терминал като този Марката UMI се подобри много през последните години и вече не можем да я сравняваме с това, което беше в началото. Този UMI Plus E е най-новото в технологията и истината е, че веднага щом го изпробваме, чувстваме, че сме изправени пред първокласен мобилен телефон, 5,5-инчов мобилен телефон, който е проектиран да предлага страхотна производителност и автономност с всичко, което се интегрираНека поговорим малко за това, което има вътре.

UMI Plus E анализ
UMI Plus E анализ

UMI Plus преглед E

Трябва да знаете, че след като терминалът бъде анализиран, UMI Plus E ще бъде разиграна томбола, така че ви препоръчваме да изчакате. UMI Z вече има победител и ще го получи веднага щом го анализираме, те са различни терминали и да не кажа, че се конкурират един с друг, и двата терминала са много мощни и са предназначени за различни потребители.

Когато отворим опаковката, виждаме елегантна кутия в кутията на UMI Plus E и истината е, че нейната пластмасова кутия привлича вниманието със своята простота и в същото време за неговата елегантност. След като пластмасовата кутия бъде отворена, намираме терминала, ръководство с инструкции, зарядно устройство, шиш за премахване на SIM тавата и много добре навит USB Type-C кабел с повече от приемлива дължина, нещо, което се оценява.

Разопаковане на UMI Plus E
Разопаковане на UMI Plus E

Спецификации на UMI Plus E

UMI Plus E е загуба на енергия и спецификации, но без да се отказвате от страхотна батерия, спецификациите го отразяват и са в съответствие с цената му:

  • 5,5-инчов екран с FullHD резолюция.
  • MediaTek Helio P20 процесор с 8 ядра на 2,3 GHz, процесор, който не завижда много на серията Helio X на китайската фирма.
  • 6 GB RAM и 64 GB памет Samsung eMMC 5.1 с възможност за използване на microSD до 256 GB за разширяване на паметта.
  • 13 MP задна камера със сензор Samsung, за който ще говорим повече, и 5 MP предна камера.
  • Батерия от 4000 mAh подписана от Sony с бързо зареждане.

Всичко това е вградено в алуминиево шаси с цяло тяло, което поддържа страхотно усещане, в този случай в черно. Терминалът от своя страна е оборудван с сензор за пръстови отпечатъци отпред под бутона Home, но за разлика от други терминали, не е необходимо да се натиска, за да работи и това е много интересно предимство.

UMI Plus E с кутия
UMI Plus E с кутия

UMI Plus E Design

UMI Plus E е терминал, който привлича вниманието. Въпреки черния си цвят, той показва качествен дизайн и е много добре завършен. Когато го вземем в ръка без калъф, усещаме добър допир в металния корпус, а предният му екран има 2.5D покритие, което е в перфектна хармония със страните.йени

Терминалът е изцяло стъклен отпред, с класическия Начален бутон в долната част, камерата и високоговорител в горната част. Ако терминалът е изключен, не виждаме нищо друго и истината е, че има много елегантен дизайн.

Джак UMI Plus E
Джак UMI Plus E

Ако погледнем отзад, ще открием центрирана камера, която стърчи малко от устройството (много малко) и двутонална светкавица точно под нея. Отзад няма нищо друго, алуминиева е и изглежда страхотно. Отстрани на терминала откриваме 3,5 мм жак в горната част, USB Type-C зарядно в долната част и доста мощен високоговорител вляво от него, като дупките на дясна чиста поза.

Що се отнася до страните, намираме тавата за поставяне на две microSIM от лявата страна до конфигурируем бутон, който се използва за отваряне на камерата (така е конфигурирана по подразбиране), а от дясната страна имаме класическите бутони за захранване и контрол на звука. Въпреки че има 5,5-инчов екран, телефонът поддържа много правилни размери от 15,6 x 7,6 x 0,91 cm с тегло от само 185 грама, въпреки че ако сме свикнали да носим много лек мобилен телефон може да се почувства малко тежък в ръката.

Заден UMI Plus E
Заден UMI Plus E

UMI Plus екран E

Въпреки че не е широко разпространен, екранът му заслужава отделно споменаване. 5,5-инчовият екран е от новото поколение Sharp и със своята FullHD резолюция (95% NTSC) пасва идеално на това, от което всеки може да се нуждае. Екранът изглежда впечатляващо на закрито и на открито и истината е, че не ни напомня, че има по-добри екрани на пазара, изобщо.

Екранът му има някои изключителни цветове за своя ценови диапазон, а също и регулирането на яркостта според интензитета на получената светлина работи като чар. Трябва да се отбележи само по „негативен“начин, че се зацапва доста и се размива, отразява много следи от пръсти, ако се вгледаме внимателно, но това не е нещо, от което на практика няма мобилен телефон, следващият имам Galaxy S7 към него и екранът е равен или по-лош от отбелязания.

Камера UMI Plus E
Камера UMI Plus E

UMI Plus Camera E

Преминаваме към точка 3, една от точките, които са най-важни за всички вас. Камерата UMI Plus E както отпред, така и отзад. Този път китайската марка UMI е поела риск и е оборудвала 13 MP задна камера, подписана от Samsung Тази камера има интегриран PDAF и е способна на запис в 4K. След като го тествахме в продължение на няколко дни, направихме няколко заключения, оставяме ви и няколко примерни изображения, за да не останете сами с думите. Това да, изображенията са компресирани и не са в нормалния си размер, но служат за да видите динамичния диапазон и цветовете на снимките.

снимка
снимка
снимка
снимка
снимка
снимка
снимка
снимка

Камерата е добра, изобщо не е приемлива камера, но забелязахме, че приложението за камера, въпреки че е много пълно и включва Pro режим, не премахва перфектния производителност на сензора и софтуера. Понякога камерите са много лошо оптимизирани, но в този случай с малко умения и алтернативно приложение като Open Camera или друго с високо качество можем да премахнем много по-висока производителност от сензора. От друга страна, забелязахме, че прави малко зърно със снимки, които нямат твърде много светлина, но това е нещо обичайно в този ценови диапазон, не прави повече зърно от всеки друг в същия сектор.

Камерата дава резултати и се откроява при добра светлина

Снимките с добра светлина и подробните планове излизат много добре, камерата е бърза и не е класическа камера, която отнема 2 или 3 секунди, за да заснеме снимка, просто натискаме бутона и снимката излиза моментално, но трябва да сме сигурни, че сме фокусирали добре или снимката ще излезе размазана. В пробите можем да видим 4 напълно произволни и допълнителни снимки, те не са най-добрите, но са резултатите, които можем да постигнем с терминала без никакви усилия.

Що се отнася до записа, той може да записва в 4K без никакъв проблем, въпреки че е важно да контролирате добре фокуса по време на видеото или е лесно да направите размазано видео, както се случва в хиляди мобилни телефони. И накрая, трябва да говорим само за предната камера, камера, която въпреки че няма автофокус, работи много добре. Необходими са снимки със страхотно качество и това е точка, в която китайските мобилни телефони придобиват сила, тъй като ни предлагат някои наистина добри селфита във всякакви условия.

Ефективност и автономност

Терминалът се държи много добре, от първия ден показа, че има зверски капацитет за обработка и не знаем дали 6 GB ще имат нещо общо с това, но многозадачността работи перфектно. Като хиляди чудеса, в нито един момент не усетихме, че мобилният телефон виси или че има проблеми от какъвто и да е вид.

По отношение на софтуера, това е Android стока от тези леко модифицирани, които ни карат да се чувстваме като у дома си. За разлика от други марки UMI работи активно върху развитието на системата и въпреки наличието на Marshmallow, марката UMI вече надстрои някои телефони до Nougat и планира да надстрои UMI Plus E до Nougat много скоро, жалко е да не сте опитали най-новата версия на Android в терминала, но имаме най-новата корекция за сигурност на Android и много внимателен софтуер.

Стартер UMI Plus E
Стартер UMI Plus E

Не ни хареса това в най-новата версия на софтуера те смениха многозадачността, за да я поставят на средния бутон, както преди, и вместо левия бутон, но предполагаме, че е нещо, което може да бъде решено, тъй като софтуерът ви позволява да избирате бутони на екрана или истински бутони, позволява ви да активирате запазването на данни във фонов режим и още неща, които UMI въведе в софтуера, за да улесни живота ни.йени

Говорейки за живота на батерията, това е терминал, който не предлага проблем 2 или 3 дни живот на батерията при умерена употреба и 1 ден и половина живот на батерията с много екран време. Това е терминал, който се адаптира към всякакви обстоятелства и който даде много добри резултати през дните, в които го имахме. Ние сме с него от няколко седмици и винаги се е държал добре. Разбира се, трябва да внимаваме с мениджъра на разрешенията, който трябва да е добре конфигуриран или може да ни създаде проблеми с някои приложения.

USB UMI Plus E
USB UMI Plus E

Заключение относно UMI Plus E: Това ли е терминалът, който търсите?

Този UMI Plus E се конкурира в много добре дефиниран сектор, който му позволява да предлага несравнима производителност с голяма автономия в диапазона от 5,5 инча Разбира се, въпреки че е 5,5 инча не е голям като iPhone 7 Plus или нещо подобно, размерите му са много правилни и теглото му е доста добро, ако вземем предвид, че има висококачествено алуминиево шаси.

Терминалът има добър размер за използване с една ръка въпреки че може да бъде донякъде неудобно, ако ще му даваме много часове на една ръка (както всеки мобилен телефон тези инчове). Съвсем скоро ще имаме удоволствието да го разиграем на томбола за вас, но в случай че не го получите, трябва да знаете, че може да бъде закупен само за 208 евро в GearBest. Това е много подобрен UMI Plus и разбира се, тази версия е много полезна, ако търсите мобилен телефон с многозадачност при пълен капацитет. Какво мислиш? Хареса ли ви UMI Plus E? Мислите ли, че UMI Z ще бъде по-добър? Вече го тестваме и скоро ще имаме и анализа на този терминал.

Популярна тема