BlackPhone 2 блокиран: Silent Circle е виновен

Съдържание:

BlackPhone 2 блокиран: Silent Circle е виновен
BlackPhone 2 блокиран: Silent Circle е виновен
Anonim

Преди малко пуснахме класическата оферта на BlackPhone 2 за 100 евро. Да, от няколко месеца производителят на BlackPhone 2 реши да се отърве от наличността чрез китайски уебсайтове и всякакви уебсайтове като eBay.

Сега, известно време по-късно, Silent Circle взеха нещата в свои ръце и започнаха да блокират тези телефони. Разликата в цената между оригиналния модел и "оригиналния" модел, продаван чрез неофициален продавач, беше поне около 400 евро. Тоест Silent Circle продава терминала на златна цена, но производителят на телефона реши да се разпореди със запасите по друг начин

blackphone-2-11
blackphone-2-11

Silent Circle пусна актуализация за блокиране на всички BlackPhone 2

Ако не сте актуализирали, все още е време, просто трябва избягвайте да актуализирате до SilentOS 3.0.8, версия, която почти напълно блокира терминала. Екранна снимка на телефона ви уведомява, че устройството е идентифицирано като фалшив телефон.

Silent Circle казва, че в някои случаи това ще бъде грешка и прикачва страница за поддръжка, където можете да се свържете с тях, за да дадете IMEI и да разберете дали това е телефон, който е продаден от тях. След като анализират IMEI, те изпращат съобщения от типа:

«Здравейте, След като анализирахме IMEI номера, който предоставихте, заключихме, че това устройство не е оригинален Silent Circle Blackphone 2. Това устройство не е продадено от Silent Circle или одобрено от оторизиран продавач и следователно не можем да предоставим допълнителна помощ.

Препоръчваме да се свържете с първоначалния продавач.

За да закупите оригинално устройство Silent Circle, моля, посетете следния URL адрес:

www.silentcircle.com/buy/

С най-добри пожелания, Техническа поддръжка на Silent Circle»

Нямахме представа, че Silent Circle ще направи това и всъщност, ако проверим IMEI (който е регистриран), можем да потвърдим, че телефонът принадлежи на компанията BlackPhone. Това означава, че мобилният телефон не е фалшив, той е Blackphone.

Проблемът сега принадлежи на потребителите, които не са виновни за това, че са купили терминала в магазин, който им го е продал, единственото решение е да поискате и да си получите парите обратно или преинсталирайте предишен ROM към който клемните блокове да продължат да го използват, в XDA вече са предложили решението. Ако имате един от тях, препоръчваме ви да бъдете малко търпеливи и ако имате необходимите умения, преинсталирайте предишния ROM и продължете да го използвате без актуализиране.

Целият този проблем ни мирише много зле, защото вътрешно Silent Circle е имал много проблеми и е вероятно производителят на телефона да е искал да се отърве от стоката, която производителят на телефона софтуерът не искаше да приеме… Тук обясняваме как да нулирате софтуера, за да се върнете към предишната версия и да нямате заключването.

Популярна тема