Причини, поради които Тръмп не може да използва стар Android

Съдържание:

Причини, поради които Тръмп не може да използва стар Android
Причини, поради които Тръмп не може да използва стар Android
Anonim

Преди няколко часа всички говореха за стария телефон с Android, използван от Доналд Тръмп, Samsung Galaxy S3, който със сигурност щеше да има несигурна версия на Android. Сега причината, поради която Тръмп не може да носи Android със себе си, е различна от това, което може би си мислите.

Хората смятат, всеки може да хакне някои от приложенията, които използвате, за да ровите в пощата си, да ровите в туитовете си или да правите неща, които хакерите биха направили, но всъщност това е най-малко сериозното нещо, което може да ти се случи. Да, както чувате, че информацията, която носите в телефона си, е спешно необходима, е най-малкото сериозно нещо, което може да ви се случи, защото носенето на такъв остарял защитен телефон със себе си е много по-опасно, отколкото си мислите.

blackphone-2-11
blackphone-2-11

Какво може да се направи чрез хакване на стар мобилен телефон?

Повечето напреднали атаки не се фокусират върху търсене на информация на стар мобилен телефон (нещо, което е сравнително „лесно“) за хакерски ас. Сега една добре насочена атака може да използва някои от функциите на смартфона по желание и да застраши живота на новия президент.

Да, точно така, хакер може да получи достъп до камерата, микрофона на телефона или дори GPS-а на устройството и да го използва, без Тръмп да забележи. Това може да бъде много по-опасно, тъй като Тръмп вероятно няма да разкрие информация по телефона, но ако може да го шпионира, това може да се превърне в нож с две остриета за него и цялата сигурност.

A BlackPhone 2 може да бъде добър вариант

Изглежда сега Тръмп използва нов смартфон, откакто е президент, но истината е, че той може да продължи да носи стария си мобилен телефон с Android със себе си и това е много по-опасно, отколкото хората си мислят, можете да вземете шпионин в джоба ви , без да го осъзнавате и това е истинската причина, поради която някой толкова важен човек не трябва да има такъв мобилен телефон.

Вашата сигурност е важна, но когато говорим за герои, които са толкова важни за света, атаките срещу техните устройства ще бъдат постоянни и ще имат Android с много несигурна версияможе да усложни нещата. Никой не казва, че Android не е защитен, но с версия преди Nougat нещата стават сложни за човек, който ще бъде жертва на милиони кибер нападатели.

Популярна тема