Изчистване на кеша срещу изчистване на данни, разлики

Съдържание:

Изчистване на кеша срещу изчистване на данни, разлики
Изчистване на кеша срещу изчистване на данни, разлики
Anonim

Знаете ли разликите между изчистване на кеша и изчистване на данни? Много потребители все още имат това съмнение, така че в тази статия ще се опитаме да ви помогнем да ги разрешите. Винаги се е казвало, че ако има проблем с приложение, изчистването на кеша го оправя… а изчистването на данните? Предвид това съмнение, ще ви кажем какво означава да изчистите кеша и данните на Android

Нашите колеги от XatakaAndroid написаха много интересна статия, в която се говори задълбочено за тези разлики. Така че не пропускайте това, което ви казваме:

как да изчистите данните от приложението и кеша в marshmallow
как да изчистите данните от приложението и кеша в marshmallow

Изчистване на кеша срещу изчистване на данни, разлики

Ако вземете смартфона си и влезете в Настройки > Приложения и изберете приложение, ще видите опциите за изчистване на данни и изчистване на кешаНо това са много различни неща, така че ако не искате да загубите всичките си данни, внимавайте какво натискате.

  • Clear Cache: Тази опция изтрива всички временни файлове на приложението (тъй като кеша е спомагателна памет), така че ако отворите приложение или игра, ще видите, че всичко си е както преди. Когато дадено приложение има проблеми, изчистването на кеша многократно го коригира, така че е препоръчително да изчиствате кеша не всеки ден, а няколко пъти в годината. Ще можете да го изтриете в Настройки > Съхранение > Изчистване на кеша Можете да видите това на предишното изображение.
  • Изчистване на данни: тази опция изтрива абсолютно всичко, оставяйки приложението същото, както ако току-що сте го инсталирали (също изчиства кеша). Ако например изтриете данните от приложението Facebook, когато стартирате приложението, ще трябва да въведете данните си за вход отново. Това е основно разликата между изчистване на кеша и изчистване на данни. Тази опция е удобна след актуализация, когато дадена функция спре да работи добре, понякога се коригира. Можете да изчистите данни от Настройки > Съхранение > Изчистване на данни

Надяваме се, че разликата между кеша и данните на Android ви е станала по-ясна, сега ще знаете какво изтривате. Радикалният вариант е да изтриете данните, защото изтрива всичко, не забравяйте!

Популярна тема