От CyanogenMod към Lineage OS: Какви промени?

Съдържание:

От CyanogenMod към Lineage OS: Какви промени?
От CyanogenMod към Lineage OS: Какви промени?
Anonim

CyanogenMod е мъртъв. Cyanogen потвърди, че техният ROM бавно ще умре и заместникът на CyanogenMod е Lineage OS. Тази нова разработка, която е директно базирана на всичко, което той е създал от CyanogenMod, не е нищо повече от един вид продължение.

Само за 20 дни Lineage OS сглоби цялата структура и вече има готови първите компилации, което означава, че първите компилации няма да имат много промени. В момента, на ниво ROM, единственото нещо, което се променя значително, е анимация за зареждане (която вече показва логото на Lineage OS) и менюто за актуализиране чрез OTA, което вече е по-функционално и визуално привлекателно. В допълнение към това новият ROM има важни промени под капака, които му придават повече стабилност, но фундаменталната промяна е тази, която ще обсъдим по-нататък.

Lineage OS Capture
Lineage OS Capture

Lineage OS е бъдещето, CyanogenMod ще умре

Това е основната промяна, в допълнение към малките промени, които вече са направени, и всички, които предстоят. Lineage OS има някои поддържани устройства и постепенно ще разширява портфолиото си, докато има повече или по-малко същите поддържани устройства като CyanogenMod или дори повече, като се има предвид, че напоследък не добавяха толкова много, колкото преди.

Дали си струва надграждането или не зависи от това какъв ROM имате. Ако идвате от стоков ROM, ще трябва да разгледате плюсовете и минусите, но ако идвате от CyanogenMod, трябва да актуализирате, в противен случай ще ви свърши поддръжката скоро.

Как да инсталирам Lineage OS?

Процесът на инсталиране е доста обичаен и прост, всичко, което трябва да направите, е да направите класическото изтриване (ако идвате от друг ROM и вече имате персонализирано възстановяване) и да инсталирате новия ROM. В случай, че идвате от CyanogenMod 14.1, те са създали мостова компилация, която ви позволява да актуализирате до Lineage OS 14.1, без да извършвате изтриване и запазване на всички файлове.

След като инсталирате bridge ROM, който има ужасните водни знаци, можете да флашвате съответната Lineage OS всяка вечер и да премахнете този проклет воден знак. Екипът положи много работа и Lineage OS изглежда наистина добре.

Популярна тема