Времето на Apple и iPhone свърши - New York Times

Съдържание:

Времето на Apple и iPhone свърши - New York Times
Времето на Apple и iPhone свърши - New York Times
Anonim

Много хора вярват, че светът на технологиите винаги работи по един и същи начин, че компаниите, които се открояват, са едни и същи всяка година и истината е, че много грешат. Технологиите са един от онези пазари, на които марка, която е на върха, може да падне много ниско през следващата година след лошо изпълнено стратегическо решение или неуспех да се адаптира към нуждите на новите потребители.

Apple е еталон в смартфон индустрията от дълго време, вярно е, няма да го отричаме. Всъщност Apple е едно от най-добрите неща, случили се на Android и защо Android е това, което е днес. Да, въпреки факта, че успехът на Android няма нищо общо с Apple, вярно е, че първоначално беше вдъхновен от тях, за да създаде това, което днес познаваме като Android и че в седмата си версия, наречена Nougat, достигна впечатляващ зрелост.

Питър Тийл
Питър Тийл

Apple приключи и няма да прави повече иновации

Това не е фраза, която е излязла от устата ни, въпреки че сме се замисляли повече от веднъж. Този път ще подкрепим твърдението си със свидетелството на Питър Тийл, един от съоснователите на PayPal, член на изпълнителния борд на Facebook и високорисков инвеститор.

Питър Тийл е един от най-богатите хора в Силиконовата долина и в интервю за New York Times той потвърди това, което ще чуете, Apple е мъртва и не ще правите повече иновации, отговорът ви е много добър:

“Потвърждавам. Ние знаем какво представлява смартфонът и какво прави. Вината не е на Тим Кук, но това не е област, в която ще има повече иновации.” – Питър Тийл за NYT.

Изявлението е много мъдро, но трябва да погледнете само 2016 г., когато Apple не успя да направи иновации с iPhone 7 и където очаква несигурно бъдеще с бъдещия iPhone 8, в който ще трябва да вложи всичките си месо на скара iPhone 7 премахна 3,5 мм жак за добра мярка и пусна едни от най-скъпите слушалки на пазара, AirPods.

iphone-8-извит
iphone-8-извит

В допълнение към това, той е преминал през „камъка“и е адаптирал своя iPhone към водоустойчивост, която няма да бъде покрита от гаранция или повреда от влага, точно както други марки. Сега Apple иска извит панел или екран без рамки в стила на Samsung и Xiaomi, но това не е иновация, а просто копиране на онези, които наистина правят иновации днес.

Освен ако Apple не излезе с формулата, което не мислим така, iPhone ще тръгне надолу и скоро ще бъде изпреварен от устройства на други компании. Съжаляваме, фенове на Apple, ние не го казваме, казва го един от мъжете, които знаят за това, но ние го потвърждаваме, след като анализирахме всичките му движения…

Популярна тема