WebAPK или прогресивни уеб приложения за Android

Съдържание:

WebAPK или прогресивни уеб приложения за Android
WebAPK или прогресивни уеб приложения за Android
Anonim

PWA, Progressive Web Apps или WebAPK, това са 3-те имена, които имат новите Android приложения. Да, на една от конференциите за разработчици на Google започнахме да говорим за този нов формат, който има много предимства, но днес искаме да говорим с вас за тях и да ви обясним от какво се състоят.

Терминът WebAPK описва много добре какво всъщност представляват, уеб страници в APK файлове Тези APK файлове, за разлика от отварянето на уеб страница, ще могат да запазват определени параметри и да събират данни за нашия тип употреба. Очевидно това има множество предимства за потребителите, тъй като практически всеки уебсайт може да бъде преобразуван в APK за Android.

разработчици на приложения
разработчици на приложения

Какво позволява WebAPK?

В допълнение към разрешаването на достъп до уеб, със сигурност мултиплатформен, сякаш е APK, той прави възможно ядрото на приложението да бъде в интернет (спестяване на място на мобилното устройство) и че много от приложенията, които в момента използват този метод (приложения като официалното приложение на Betfair, между другото, които са просто браузъри, които отиват на въпросния уебсайт) имат стандартен формат.

Трябва да знаете, че PWA вече са налични в експерименталните версии на Chrome и всъщност на XDA те обясняват как да ги активирате и да конвертирате всяка уеб страница във формат APK в инсталирайте на нашия мобилен телефон. Процесът е прост, просто инсталирайте канарската версия на Chrome и активирайте една от експерименталните му функции.

Кога ще пристигнат WebAPK файловете?

Днес изглежда, че вече са налични и всъщност скоро ще пристигнат на Android, те ще означават голяма промяна чрез прилагане на стандарт, подобен на WebView, но за всеки тип от ап.

По този начин, с APK, ще се радваме на по-голяма скорост (тъй като част от уеб приложението ще бъде на мобилното устройство, дори ако е само под формата на кеш) и ще можем да запомним много неща като идентификационни данни, данни за използването на приложението и друга важна информация за разработчиците и компаниите, които ги популяризират. Какво ще кажеш? С други думи, бихме могли да имаме инсталирани много приложения, но те няма да намалят производителността на нашия мобилен телефон и няма да доведат до неудобството от достъпа до отметките на нашия браузър.

Популярна тема