Лоши батерии: Произходът на експлозиите на Galaxy Note 7

Съдържание:

Лоши батерии: Произходът на експлозиите на Galaxy Note 7
Лоши батерии: Произходът на експлозиите на Galaxy Note 7
Anonim

След като изминаха няколко месеца около случая на Samsung Galaxy Note 7, официалната истина по въпроса беше разкрита, батериите на Samsung Galaxy Note 7 избухнаха и пожари, причинени от проблем в производството му.

Samsung приключи официалното разследване, за което беше принуден да изтегли хиляди устройства от пазара между септември и октомври 2016 г., но дори и днес някои Galaxy Note 7 са разпръснати по целия свят.

Note 7 проблем с батерията
Note 7 проблем с батерията

Защо Galaxy Note 7 експлодира?

Това е истинската версия на Samsung и официалното заключение на разследването, проблемът с Galaxy Note 7 най-накрая е изяснен и се надяваме, че няма да се случи отново. Samsung успя да потвърди, че нито бързото зареждане на терминала, нито неговата водоустойчивост са имали връзка с риска от пожар на Galaxy Note 7.

Проблемите с Galaxy Note 7 са причинени от дефектни клетки при производството на батерии, те нямат нищо общо с никакъв тип хардуер или софтуер на самия терминал. Сега Samsung трябва да вземе нещата в свои ръце и да потърси отговорност от компаниите, които са произвели батериите за Galaxy Note 7.

Батериите на Galaxy Note 7 са произведени от две компании с два различни дефекта:

  • Samsung SDI: Имаше дефект в горния десен ъгъл с някои зле направени клетки, причиняващи пожари при многократно зареждане и разреждане.
  • Amperex: Втората партида батерии също имаше дефект в горния ляв ъгъл на клетката, причинявайки късо съединение на малък брой модули.
Батерия B Бележка 7
Батерия B Бележка 7

В допълнение към този производствен проблем, Samsung приключи разследването, като се увери, че батериите нямат необходимата изолация за предпазване от прегряване от разпространение върху останалата част от батерията когато има късо съединение, необходима защита, която би избегнала толкова много проблеми.

Samsung работи за предотвратяване на повторение

Samsung си научи урока, ние сме повече от сигурни, сега компанията се е свързала с други компании в сектора, за да създаде проверка в 8 стъпки, която удостоверява, че батериите са напълно безопасни и че използваните производствени процеси са правилни.

Компанията е сложила цялото месо на скарата за Galaxy S8 и след като потвърди, че няма да присъства на MWC 2017, трябва да се справи много добре, ако иска да вземе всичко, което очаква с бъдещия Galaxy S8, мобилен телефон, който ще отбележи преди и след за компанията.

Популярна тема