Новите батерии идват с пожарогасител

Съдържание:

Новите батерии идват с пожарогасител
Новите батерии идват с пожарогасител
Anonim

Обичаме барабанни студия. Защото най-новите проучвания разкриват, че учените от Станфордския университет са патентовали нова система за мобилни батерии, която се доставя с пожарогасител, или по-скоро идва със забавител на огъня. Има много иновации, които имаме в областта на батериите. Знаем, че дори в бъдеще ще имаме батерии за бира.

Очакваме няколко нови батерии с пожарогасител и огромна батерия, способна да издържи седмици с едно зареждане. Дори се говори, че бихме могли да го презаредим за броени минутиНо тази батерия не само се отличава с това, но и ще имаме по-голяма сигурност, хайде, че ще бъде по-малко вероятно или почти невъзможно да избухне (което предвид проблемите, които имахме през последните месеци, не е малко).

нови батерии за пожарогасители
нови батерии за пожарогасители

Новите батерии идват ли с пожарогасител?

Основният проблем с литиево-йонните батерии, както може би знаете, е, че са запалими поради електролита. Високите температури могат да ги надуят и да предизвикат експлозия. Но запалимите батерии може да имат решение, защото може да им дойде края Това е добра новина, особено по отношение на новите батерии, които ще бъдат на път.

От Станфордския университет са патентовали батерия, която се доставя с нов компонент от типа "пожарогасител", за да смекчи самозапалването на батерията. Както ви казахме в началото на тази статия, това е нещо като забавител Това работи по такъв начин, че когато температурата достигне 160 градуса, анодът и катодът се разделят, създавайки лист за предотвратяване на възможна експлозия. Това е страхотно допълнение, до което тези учени стигнаха в последните си проучвания.

Тази батерия работи по такъв начин, че предлага безопасност в случай на възможен пожар, така че можете да забравите за експлозиите с този ретардант, , който би предотвратил всяка експлозия. Така че ще сме изправени пред края на експлодиращите батерии

Със сигурност никога не сте си представяли как новите батерии могат да се доставят с пожарогасител, но това е така. Това, което не знаем, е кога ще започнем да ги използваме. Сигурен съм, че все още има време да го видя.

Популярна тема