Ефекти от студа върху батерията на вашия мобилен телефон

Съдържание:

Ефекти от студа върху батерията на вашия мобилен телефон
Ефекти от студа върху батерията на вашия мобилен телефон
Anonim

Да, въпреки че студената вълна пристигна в Испания, не може да се каже, че е еднаква на целия полуостров. На места в нашата страна студената вълна остави температури до -20ºC, но на повечето места оставя температури близки до 0ºC, нито студено, нито горещо.

Сега има много съвети, които трябва да следвате през лятото, така че мобилният ви телефон да не страда твърде много от високите температури, но ниските температури също влияят негативно на технологията, въпреки че не толкова много. С други думи, нашият мобилен телефон и нашият смарт часовник ще се справят по-добре със студа, отколкото с топлината, но идеалът е да не се занимаваме с нито едно от тях.

Сменете батерията на Galaxy S7
Сменете батерията на Galaxy S7

Какво се случва с нашия мобилен телефон, когато работи при много ниски температури?

Нашите устройства като цяло няма да страдат от температура, по-скоро ще страдат от влажност. Сега самият мобилен телефон не страда, но батерията променя поведението си при ниски температури.

По принцип ниските температури причиняват спад на автономността на терминала. Както батерията губи 15% от капацитета си при около 40ºC, в случай на студ загубата може да бъде още по-голяма, но в случай на топлина това помага да се повреди батерията, нещо, което не не правя студ.

Простудата причинява моментен ефект, но не е вреден с течение на времето

За да разберете, топлината може да повреди батерията ви, но в случай на студ тя само променя поведението си, докато се случва това явлениеС други думи, батерия при -5ºC може да загуби до 20% от капацитета си и този процент се увеличава с понижаване на температурата.

Разликата е, че в бъдеще, дори ако мобилният ни телефон е претърпял много студ, в дългосрочен план това изобщо не се отразява на живота на батерията, само по време на ниски температури. Сега, чорап за нашия мобилен телефон (когато е много студено) може да бъде добър вариант, ако искаме батерията да не страда твърде много.

Популярна тема