10-те приложения на Google Play, които спечелиха най-много през 2016 г

Съдържание:

10-те приложения на Google Play, които спечелиха най-много през 2016 г
10-те приложения на Google Play, които спечелиха най-много през 2016 г
Anonim

Повечето не винаги е по-добро. Това е нещо, което трябва да сме наясно, когато говорим за изтегляния в Google Play и приходи. Година 2016 беше година на преход за потребителитеи малко по малко разработчиците разбраха, че Google Play е магазинът par excellence. Потребителите на Android също губят страха да плащат за приложенията и услугите, предлагани на техните мобилни устройства, и това помага за стимулиране на продажбите.

Пътят на миграция към компютри и мобилни устройства е бавен в някои сектори на обществото, но истината е, че тази година приходите от приложения (без да се броят игрите) към чрез Google Play отбеляза значително увеличение на приходите. През последното тримесечие на 2016 г. Google Play регистрира около 3,3 милиарда приходи, а през четвъртото тримесечие на 2015 г. тези приходи бяха само 1,8 милиарда, което представлява 82% увеличение на приходите.

Нова карта за подарък в Google Play със сумата, която изберете
Нова карта за подарък в Google Play със сумата, която изберете

Google Play е печеливша и разработчиците го разбират

App Store продължава да регистрира повече приходи и това е, че през четвъртото тримесечие на 2015 г. регистрира приходи от 3,4 милиарда, а през това четвърто тримесечие на 2016 г. регистрира приходи от 5,4 милиарда долара (знаете, един милиард, а не милиард, както в Европа), което представлява ръст от 60% в сравнение с 82% за Android

Това означава, че Android скоро ще изпревари App Store по приходи и няма да отнеме толкова време, колкото мнозина си мислят. Android става все по-сигурен и стабилен и това означава, че потребителите са по-уверени да харчат парите си за мобилната операционна система, която е в 9 от 10 продадени телефона.

Най-теглените приложения Google Play 2016
Най-теглените приложения Google Play 2016

Кои са най-изтегляните приложения?

Сега, ако погледнем най-теглените приложения, разбираме, че най-теглените не са тези, които носят най-много приходи. Разбира се, да говорим за приходи не означава да говорим за доходност, това е нещо, което не можем да забравим.

Най-теглените приложения за Android през 2016 г. са както следва:

 • WhatsApp
 • Messenger
 • Instagram
 • Snapchat
 • Clean Master
 • SB LED фенерче
 • СПОДЕЛЕТЕ
 • imo
 • Сигурност на CMS

Ако погледнем списъка, разбираме, че първите 4 са собственост на Facebook, което означава много, със сигурност Facebook е една от най-печелившите компании от всички, въпреки че с малкото прозрачност, която има в света на технологиите и фондовите борси, на които тези компании са регистрирани, е трудно да се разбере интуитивно.

От друга страна намираме петия, Snapchat, истинската загриженост на Facebook и причината, поради която Марк Зукърбърг винаги е бил обсебен от спускането на изпаренията до платформа, която го не е купено, сега с инстаграм историите се доближиха и вече правят щети. Изненадващо, в списъка откриваме опетнени приложения като Clean Master или CMS Security, които са приложения, които изобщо не смятаме за необходими, но трябва да направят брутален маркетингов план, за да избегнат загуба на изтегляния.

Най-печелившите приложения Google Play 2016
Най-печелившите приложения Google Play 2016

Кои са приложенията, които са спечелили най-много пари от Android през 2016 г.?

Ако погледнем този списък панорамата се променя много, приложенията, които носят най-много приходи, никое от тях не е най-тегленото, няма нито едно от списъка, който е в другия.

 • Линия
 • Tinder
 • Пандора
 • HBO Now
 • Line Manga
 • KaKaoTalk
 • Lovoo
 • Thumtack Pro
 • Произволно
 • TurboTax

Очевидно в този клон можем да видим как всички платформи са или платформи за микро-плащания (като най-използваните за флирт като Tinder или Lovoo) и други платформи, които предлагат абонаментни услуги като Pandora или HBO Now.

Може да се изненадате, че потребителят на Android не харчи пари за Spotify, но това не е така, при Apple потребителят, който използва Spotify, е принуден да плаща през iTunes и На Android плащането не се извършва през Google Play, така че не се записват приходи през платформата. Това означава, че със сигурност е един от тези, които правят най-много пари, както и Apple, но не фигурира в списъка поради тази причина.

Линията се откроява в Азия, тя е тази, която получава най-много приходи

С тази тенденция на приходите ние разбираме, че светът е загрижен за комуникацията и потреблението на мултимедия, защото въпреки че има две малко различни приложения, те не са в горната част на списъка на нито платформа.

Много хора може да бъдат поразени от появата на LINE в горната част на списъка, защото това приложение има толкова много допълнения и работи толкова добре в Азия, че се превърна в една от платформите, които правят най-много пари в мобилния пейзаж LINE наистина е най-голямата грижа на Facebook, но тъй като усилията му са насочени към азиатския пазар, те не се тревожат толкова, колкото за други приложения като Snapchat, които се конкурират в същата област

Какво мислите за баланса за 2016 г. за Google Play? Ако поставим игрите в списъка, приходите от някои заглавия на Supercell ще ни накарат да паднем от столовете си. Компанията Supercell обяви печалби от над 800 милиона през 2015 г.

Популярна тема