Xiaomi не е постигнала целите си за продажби през 2016 г

Съдържание:

Xiaomi не е постигнала целите си за продажби през 2016 г
Xiaomi не е постигнала целите си за продажби през 2016 г
Anonim

Много хора вярват, че Xiaomi забогатява от голямото количество телефони, които продава, но тъжната реалност е, че Уго Бара повече от един път е бил насърчаван да изяснете, че отделът за мобилни телефони не е този, който носи най-много пари в хазната на Xiaomi.

Всъщност през тази 2017 г. Xiaomi не е публикувала резултатите от 2016 г. и не е нужно да го прави, тъй като не е публична компания. Xiaomi се разрасна много бързо между 2012 г. и 2014 г., но през 2015 г. и 2016 г. видя как растежът му стагнира и още повече, като се има предвид, че юрисдикцията му не излезе наяве, поне в това, което има мобилни телефони се отнася, от Китай. Колкото и да изнасят "нелегално", повечето хора все още предпочитат да купуват в техните страни и да имат мобилни телефони със западни гаранции и да не се излагат на рисковете от закупуване на телефон в Китай (това е напълно разбираемо и ни се струва правилно решение).

преглед-xiaomi-mi-микс
преглед-xiaomi-mi-микс

Xiaomi има различни цели за 2017

Xiaomi беше коронован за основен производител в Китай, но през 2015 г. вече беше четвъртият производител. Xiaomi видя как нейните основни съперници в Китай, Vivo и Oppo, са увеличили пазарния си дял в Китай по впечатляващ начин и истината е, че не разбираме наистина защо, когато Oppo и Vivo имат по-високи цени в този регион.

През 2017 г. Xiaomi има много по-амбициозни планове от това да бъде просто производител и продавач на мобилни телефони, Xiaomi ще се съсредоточи върху разработването на продукти, базирани на изкуствен интелект, а също така възнамерява да пусне платформа за плащане за иновации в този сектор, тъй като той не е доволен от това, което пазарът предлага в момента.

Xiaomi иска да революционизира изкуствения интелект

Xiaomi не е доволен от това, че се смята за производител на телефони, тъй като е компания за интернет услуги, която живее от вторични компании и собствената си екосистема (услуги на MIUI и нейните услуги в Интернет).

Най-лошото в това решение, взето преди много време, не е, че Xiaomi не е толкова фокусирана върху подобряването на своите телефони (което все още е), а че няма да може да стартира своите мобилни телефони на пазара на запад през 2017 г. и изглежда, че най-накрая Mi Mix няма да се продава извън Китай, въпреки че вече го анализирахме и ви показахме как да го получите на най-добрата цена.

Популярна тема