Apple глобен за монополни практики с App Store

Съдържание:

Apple глобен за монополни практики с App Store
Apple глобен за монополни практики с App Store
Anonim

Не само Google е преследван от предполагаем монопол. Компанията от Купертино, Apple, сега е преследвана от съда на Съединените щати за предполагаемия си монопол върху App Store в своята операционна система iOS.

В момента няма да кандидатстваме за никоя страна, тъй като вярваме, че решението на Apple има добри и лоши страни за потребителите. Не зависи от нас да съдим Apple, но ни е интересно да ви съобщим за тази страхотна новина.

Манзана
Манзана

Apple може да бъде глобен, защото единственият източник за инсталиране на приложения на iOS е App Store

Apple винаги е посочвала една основна причина, поради която App Store е единственият източник за инсталиране на Apps, сигурността. Когато контролирате какво инсталират потребителите, можете да решите колко сигурна е вашата система.

Да, това е хубавото нещо за потребителите на Apple, въпреки че контролирането на един магазин като източник на инсталации на приложения кара правителството да ви таксува за нещо, което е очевидно: Когато контролирате един App Store, вие задайте цените и можете да злоупотребявате с тях, докато поставяте ограниченията, които искате.

Смятате ли, че е правилно Apple да бъде съдена за тази практика?

Има потребители на iPhone, които открито признават, че iPhone без джейлбрейк не влиза в плановете им, че ако трябваше да имат iPhone без този нелегален метод за инсталиране на приложения извън App Store ще бъде прехвърлен към Android. Тук можете да прочетете обвинението на Американския съд.

Изглежда ни малко преувеличено да вървим по един или друг начин, но ще ни се стори интересно, ако Apple отвори забраната за инсталиране на приложения на трети страни по неофициален начин, стига да накара потребителя да разбере, че това може да доведе до рискове за него, точно както прави Google на Android с инсталирането на приложения от неизвестни източници.

Разработчиците плащат $99 всяка година за качване на приложения в App Store, което означава по-високи цени на приложенията, докато Android е еднократно плащане от $25за влизане е част от Google Play общност на разработчици. Това прави App Store донякъде по-сигурен, въпреки че сигурността на Google Play беше значително засилена през последните години, като изтичането на зловреден софтуер през този магазин става все по-рядко.

Популярна тема