Краят на IPS екраните

Съдържание:

Краят на IPS екраните
Краят на IPS екраните
Anonim

Може да виждаме края на IPS екраните Така че, ако имате мобилен телефон с този тип екран, е възможно следващият, който имате, вече да няма тези функции и може да попитате защо… отговорът е VR има нужда от OLED екрани Знаете, типът OLED панели.

Въпреки че много производители не изискват твърде много -вижте Google-, едно от основните изисквания е да изберете OLED или AMOLED екран Следователно терминалите, които нямат това, не Те ще могат да се насладят на виртуална реалност. Така че производителите, ако искат да изстискат своите терминали, няма да имат друг избор освен да изберат този тип OLED екрани.

xiaomi-mi-mix-2-100-дисплей
xiaomi-mi-mix-2-100-дисплей

Краят на IPS екраните?

Може да сме изправени пред края на IPS екраните поради самия факт, че те не са съвместими с виртуалната реалност, тъй като, както вече ви казахме, това е един от изискванията за новата виртуална реалност.

Но защо не са съвместими? Поради латентността тази латентност е необходима и IPS екраните не могат да я постигнат. Така че няма да можете да се насладите на това, ако нямате OLED или AMOLED екран. Хайде, или си смениш устройството, или не можеш да се насладиш на виртуалната реалност.

Производителите ще залагат на OLED/AMOLED за своите екрани за виртуална реалност

Ако производителите искат потребителите да купуват телефони и избират панел, който им позволява да се наслаждават на виртуална реалност, те няма да изберат IPS. Така че можем да кажем, че IPS панелите са мъртви.

Борбата между IPS и AMOLED винаги е била постоянна битка, която можеше да изведе AMOLED като победител. Но ние вече знаем как върви това, това е временен победител, защото рано или късно ще дойде друга технология, която ще ни засенчи, ще бъде по-добра и ще използва по-малко батерия.

jaunt-vr-виртуална реалност
jaunt-vr-виртуална реалност

Върхът на гамата със сигурност ще заложи на OLED или AMOLED. Ако искате да се насладите на виртуална реалност, разгледайте добре вида на панела на вашия смартфон, преди да го купите. Очевидно, ако не се интересувате от VR, можете да вземете IPS, което може да е дори по-евтино.

Не се колебайте да проверите DayDream на Google.

Какъв тип панел имате? Мислите ли, че това е краят на IPS?

Популярна тема