Всеки, който кара Nougat, трябва да уважава вашите известия

Съдържание:

Всеки, който кара Nougat, трябва да уважава вашите известия
Всеки, който кара Nougat, трябва да уважава вашите известия
Anonim

Ако сте производител на мобилни телефони, трябва да знаете, че не можете да губите време в конфигуриране на известия по ваш вкус. Да, точно така, най-новата актуализация на документа за съвместимост на Google изисква всеки производител, който създава Android 7.1 Nougat, да спазва напълно Android 7.1 Nougat известия.

Може да изглежда, че това засяга само производителите, но потребителите ще се възползват от това (или не), тъй като сега всеки ще бъде принуден да спазва някои от характеристиките на известията. Това ново изискване ще позволи на всички телефони да се насладят на по-добро изживяване, изживяване, което някои слоеве променят и напълно развалят. Знаете ли, че много слоеве на Android имат проблеми с известията?

Известия за Android N
Известия за Android N

Защо и как трябва да се зачитат известията за Android 7.1.1 Nougat?

Правилата гласят, че всички известия трябва да спазват някои важни неща. Всички тези стандарти са обхванати в документа за съвместимост с Android 7.1 Nougat.

  • Първо всички потребители трябва да могат да контролират известията директно от прозореца за известия.
  • Всеки потребител може да отвори контролния панел директно от панела за известия.
  • Всички потребители трябва да могат да блокират, заглушават и нулират предпочитанията за известия за конкретно приложение както от самото приложение, така и от Настройки.

Това може да изглежда глупаво не се зачита от много от производителите на Android, които правят каквото си искат с известията и понякога дават на потребителите повече контрол над тях, но в други случаи потребителят вижда как известията им не са актуални и нямат начин да ги контролират.

Google не иска известията на Android да работят неправилно и всъщност работи активно, за да гарантира, че всеки потребител, който използва Android, сертифициран от Google, се радва на по-добро изживяване, достойно и не на някои известия, заснети от производител, който иска да ги персонализира със свой собствен стил, стил, който потребителите често не харесват достатъчно.

Какво мислите относно това, че Google направи известията за Nougat задължителни? От една страна те затварят екосистемата на Android, но от друга страна осигуряват някои прилични известия за всички потребители… Слоеве като MIUI причиняваха много проблеми в това отношение и сега те ще трябва да ги използват независимо от всичко.

Популярна тема