Facebook коригира грешка, която изтощава батерията на Android

Съдържание:

Facebook коригира грешка, която изтощава батерията на Android
Facebook коригира грешка, която изтощава батерията на Android
Anonim

Facebook започна годината зле. Истината е, че приложението му за Android далеч не е това, което разбираме като оптимизирано приложение. Приложението Facebook за Android изразходва голяма част от батерията на телефона ви с Android, но вчера предизвика грешка в сървъра, която изпи батерията на вашия Android.

Да, далеч не го потвърждавам, снощи, без почти да използвам мобилния си телефон, се оказах с консумация на 30% от батерията от Facebook и почти никаква батерия. Да, след сърфиране в мрежата тази сутрин чрез Android Authority потвърди подозренията ми. Докато Дейвид Маркъс не потвърди грешката чрез своя Twitter акаунт.

Дейвид-Маркъс-потвърждаваща-грешка-фейсбук
Дейвид-Маркъс-потвърждаваща-грешка-фейсбук

Как да коригирате грешката, ако Facebook изтощи батерията на Android?

В случай, че приложения като Facebook или Messenger са изтощили батерията на вашия Android вчера, може да се наложи да предприемете действия. грешката е коригирана чрез сървъра, но някои потребители все още виждат как приложението продължава да консумира безсмислено батерията.

Възможно е, ако имате слой за персонализиране като EMUI или MIUI, мобилният ви телефон да ви е уведомил за прекомерна консумация на батерия вчера следобед. Ако проблемът продължава, най-добре е да изчистите кеша и данните на приложението (както Facebook, така и Messenger), за да го разрешите напълно.

problem-consumption-battery-facebook
problem-consumption-battery-facebook

Вчера забелязах прекомерната консумация и всъщност тази сутрин беше все още, както можете да видите в статистиката на моя Galaxy S7. След това продължих към Принудително затваряне на приложението и изчистване на неговия кеш и данни, както правя обикновено.

Искаме оптимизирана версия на Facebook през 2017 г. толкова ли е трудно?

Тази сутрин беше пусната нова актуализация на Facebook, вероятно за коригиране на грешката, но ако все още сте с нея, най-добре е да направите това, което препоръчваме. Знаем, че Facebook е много важно приложение за всички, но все пак ви препоръчваме да го деинсталирате, ако имате много проблеми с него.

Можете да използвате Metal за Facebook или уеб версията на приложението, поне ще използвате много по-малко батерия, отколкото с родната версия на Facebook за Android. Кога наистина ще го оптимизират?

Популярна тема