Huawei и Samsung: Мобилните марки, които продават най-много в Испания

Съдържание:

Huawei и Samsung: Мобилните марки, които продават най-много в Испания
Huawei и Samsung: Мобилните марки, които продават най-много в Испания
Anonim

Всеки иска Samsung в Испания. Да, дори след скандала със Samsung Galaxy Note 7 Samsung все още е еталон на мобилната сцена, но най-продаваните телефони не са от висок клас, няма да заблуждаваме никого. Много хора ще си помислят, че Samsung е този, който е продал най-много мобилни телефони в Испания от дълго време поради своите продукти от висок клас, но това изобщо не е вярно. Има хора без познания за Android, които вярват, че Android принадлежи на тази компания и това е толкова тъжно.

Най-продаваните мобилни телефони в Испания са Samsung от нисък и среден клас (мобилни телефони като Samsung Galaxy J5, Galaxy J3 и Galaxy A5), мобилни телефони предлагани от операторите на много добри цени. Сега Huawei е китайска марка, която вече успя да надмине Samsung по продажби и въпреки че са горе-долу равни, китайската фирма го изигра за по-малко от година.

Galaxy J5
Galaxy J5

Huawei надмина Samsung в Испания

Предполагаме, че скандалът с Samsung Galaxy Note 7 има нещо общо с падането на Samsung (при което компанията беше малко по-добра от компанията), но Huawei също щеше да изпревари Samsung за нула време.

Huawei също е друга от онези марки, които се издигат като операторско месо, за да предлагат своите мобилни телефони, много прилични, на много добри цени. Всъщност най-продаваните мобилни телефони на Huawei също не са техният отличен висок клас, те са Huawei P8 Lite и Huawei P9 Lite, безкофеинови версии на върха на гамата на Huawei, които не изобщо работят зле и са кръстени на по-големите си братя.

Най-продаваните телефони на Samsung и Huawei са от среден клас

Samsung имаше 40% пазарен дял у нас през 2015 г., но през септември 2016 г. Huawei затвори годината само с 0,9% по-малък пазарен дял от основния си конкурент Samsung. Сега, след две години, Huawei успя да изпревари Samsung през октомври с 18,9% срещу 18,8% Това може да не изглежда много, но имайте предвид, че преди две години Samsung имаше повече пазар споделяне от двете заедно.

Другите марки, които разиграват тортата у нас са Apple с 13% от продажбите, LG с 10% от продажбите и испанската марка bq с 9% от продажбите, марка предлагаща много добри мобилни телефони на достъпни за пазара цени. С всичко, което очакваме тази година, вярваме, че спорът ще бъде ценен.

Популярна тема