3 трика за поверителност, за да защитите телефона си с Android през 2017 г

Съдържание:

3 трика за поверителност, за да защитите телефона си с Android през 2017 г
3 трика за поверителност, за да защитите телефона си с Android през 2017 г
Anonim

Вашият дигитален живот е толкова личен, колкото и личният ви, по-добре е това да е ясно, ако не искате да се разстройвате. Телефоните с Android са много добри и са приятели, но е важно да конфигурираме добре нашата поверителност, за да избегнем разочарование.

Да, точно така, необходимо е да обърнем внимание на тези 3 съвета, за да гарантираме поверителността си. Може да ви изглеждат очевидни неща, но ще се изненадате колко много хора не го правят. Някои хора губят мобилния си телефон и по този начин излагат информацията си на улицата без никаква сигурност. Ако искате да го избегнете, ето 3 основни съвета, за да гарантирате поверителността си през 2017

is-secure-password-manager
is-secure-password-manager

Защитете вашия смартфон със заключения екран

Защитата на вашия мобилен телефон с парола, ПИН, шаблон или четец на пръстови отпечатъци е първата стъпка, която трябва да предприемете, за да сте сигурни, че информацията ви принадлежи. Това, че тази парола не е 0000 или 1234, също е важно.

Пръстовият отпечатък е по-ефективен, защото изисква по-малко време за отключване на смартфона, но ако имате смартфон без пръстов отпечатък (някои са останали), най-добре е все пак да го защитите. Има много хора, които не заключват смартфона си и това е опасно, всеки, който намери мобилния им телефон на улицата, може да го използва и да получи достъп до акаунта им в Google, банковата им информация и т.н.

Не използвайте пиратски приложения

Има повече от една причина, поради която не трябва да използвате пиратски приложения на телефона си. Нещо повече, още по-добре е да не инсталирате външни APK файлове и още по-малко от ненадеждни източници.

Може да сте чували за зловреден софтуер, но не знаете какво представлява. Е, този зловреден софтуер не е нищо повече от софтуер, който се опитва да открадне данни, информация или понякога неща, които не са от значение. Ако имате официален магазин за изтегляне на приложения (Google Play, Samsung App, LG store и др.), вие сте в безопасност, но ако използвате външни APK файлове, поемате повече рискове.йени

Много е лесно да инсталирате заразен APK на Android и е най-добре да не използвате странни магазини за приложения или APK от ненадеждни източници за инсталиране на приложения, те са опасни.

Прочетете правилата за поверителност

Всяко приложение, което работи с вашите данни, трябва да предлага политика за поверителност, достъпна за четене на официалния му уебсайт или директно в описанието в Google Play.

Да, вярно е, че политиката за поверителност е много скучна и понякога трудна за разбиране, но е добре да ги прочетете, поне набързо, за да видите дали нещо е много странно. Стават все по-дружелюбни и по-добре написани. Най-доброто нещо е да ги разгледате, обикновено компаниите няма да искат да откраднат вашите данни, но някои може да ви предложат отношение, което изобщо не е честно.

Истината е, че за разлика от това, което много хора вярват, телефоните не са вредни за нас или за самия Google, всичко, което трябва да направим, е да поемем контрол върху нашата поверителности да научим как другите използвайте нашите данни, за да избегнете уплахи.

Популярна тема