Защо вашата информация струва толкова много в мрежата?

Съдържание:

Защо вашата информация струва толкова много в мрежата?
Защо вашата информация струва толкова много в мрежата?
Anonim

Нашата поверителност се цени все по-малко. В случаите, когато също се цени, е трудно да се поеме абсолютен контрол над него и компаниите го знаят. Някои потребители не се интересуват дали компаниите се ровят в данните им.

Сега, поверителността е като злато за много компании, които след това продават нашата информация на трети страни за много пари. Да, нашата лична информация е валутата за плащане за неща, които са „безплатни“. Има дори услуги, които ни плащат пари в брой, за да говорим за нашите обичаи (проучвания), за да знаем коя част от екрана натискаме най-много или за предоставяне на нашите лични данни.

поверителност
поверителност

Поверителността трябва да се поглези, а това не е лесно

Най-лошото е, че поверителността изисква много грижи и е много трудно тя да бъде напълно контролирана, особено ако редовно опитваме нови неща или услуги в мрежата.

В допълнение към големите компании, които го правят законно, има и хора, които крадат информация и след това я продават на предложилия най-висока цена за огромна сума пари. Тези хора събират информация чрез измамни приложения или злонамерен софтуер, които пристигат вмъкнати в приложения, през мрежата и т.н.

Какво ценим на нашата поверителност?

Ако сме наясно със стойността на нашите данни, ще можем по-добре да избираме какви данни да даваме, какви да не даваме и как да ги даваме на големи компании. Има приложения, които са атакували силно поверителността, но не са получили голямо наказание, защото не е ценено толкова, колкото наистина трябва да бъде

Компаниите трябва да пазят нашите данни в безопасност и да бъдат прозрачни с нас. Google има уебсайт, който ви уведомява всичко, което знаят за вас и как ще третира вашите данни, поне го прави прозрачно, ако прави това, което казва.

Кой ви посещава във фейсбук
Кой ви посещава във фейсбук

От другата страна на скалата са големите компании, които знаят практически всичко за нас, компании като Facebook, които могат да продават данни масово, без да предоставят твърди данни, Facebook знае нашите обичаите, нашите предпочитания, местата, които посещаваме и много неща, които вероятно вече сме забравили.

Не можем да поставим справедлива цена на нашата лична информация, но вече ви казахме, че тя е много ценна и трябва да се третира като такава. Нашата лична информация има голяма стойност на пазара и ние трябва да се грижим максимално за нея.

Популярна тема